Почетна » Напредњаци на превару доводе људе на Вучићеве скупове

Напредњаци на превару доводе људе на Вучићеве скупове

од admin
0 коментар

 

Неколико ствари из ове изјаве нису тачне.

Прво, можда их не организује лично Вучић, али страначки одбори СНС широм Србије и те како позивају и плаћају људе како би присуствовали јавним обраћањима Вучића.

Често се људи доводе и уценом, посебно радним местом.

Друго, дискутабилно је колико и таквим наметањем обавезе које по правилу организују СНС одбори, председник заиста може да окупи људи.

Према сазнањима нашег листа, уобичајена тарифа од 1.000 динара за долазак на скуп на коме ће се појавити Вучић, смањена је на 500 до 700 динара, у зависности од удаљености.

Међутим, из порука које су слате из једног београдског СНС одбора, у које је Данас имао увид, износ од 500 динара за долазак у Бусије, експресно је повећан на 1.500, највероватније због малог интересовања.

Напредњаци имају проблем и са превозницима, те су на догађај у Бусијима уместо својих аутобуса, једноставно узели „Ластине“ те су бројни грађани који путују овим аутопревозом морали сатима да чекају на станици. Такав случај је био прекјуче у Младеновцу.

– Људи су по неколико сати чекали на перону на Басовој станици у Београду да би кренули за Младеновац, исто тако и у обрнутом смеру, из Младеновца ка главном граду. Од 14 до 16 часова ниједан аутобус није кренуо, а иначе саобраћају на сваких десет минута. СНС је једноставно узео аутобусе да би своје људе слали у Бусије – каже за Данас младеновачки активиста Стеван Влајић.

Он додаје да су Младеновчани били бесни, посебно стотине њих који после посла нису могли да се врате кућама, јер су напредњаци узели аутобусе саобраћајног предузећа „Ласта“ за своје потребе.

– Буквално су због скупа у Бусијама паралисали јавни превоз, сатима. Потпуно ненормално – закључује Влајић.

Пензионери из Гроцке, који су на превару уместо у Бању Врдник прекјуче одвезени у Бусије, како би слушали говор председника Србије Александра Вучића, стигли су у своје домове два сата након поноћи.

Један број њих који је имао снаге да се из Бусија одмах запути у Гроцку, тамо су стигли у 20 часова синоћ, неколико сати након што су доведени на место које планом екскурзије није предвиђено.

Према сазнањима нашег листа, ово није први пут да су грочански пензионери преварени, али јесте први пут да су се због тога побунили.

На друштвеним мрежама осванули су снимци љутих и уморних пензионера који говоре „преварени смо“, док траже пут ка аутобуској станици у Београду, а немали број њих упутио је и погрдне речи Александру Вучићу.

Жељко Маторчевић, уредник грочанског портала Жиг инфо, каже за Данас да су око 17 часова и 30 минута добили позив једне од чланица удружења пензионера из Пудараца (општина Гроцка), која им је рекла да су уместо у Бању Врдник, одвезени у Бусије.

– Према речима више пензионера који су нам се касније јавили, дошло је до вербалне побуне у аутобусу оног тренутка када су схватили да је Бања Врдник – заправо Бусије. Они најхрабрији напустили су аутобус истог тренутка када је пристигао у Бусије. Они су пешачили до градског превоза, а затим су у својим домовима били око 20 часова. Остали, који су се вратили тим организованим превозом, стигли су око два сата иза поноћи – истиче Маторчевић.

Како су им испричали из удружења пензионера Пударци, првобитни план је био да се путује у Бању Врдник, а Бусије и говор председника Александра Вучића нико није споменуо.

– Кренули су ујутру регуларно по плану. Свратили су до неког ресторана и ту им је саопштено да ће уместо у Бању Врдник ићи у Бусије да подрже председника Вучића који ће држати говор. Већ тада је дошло до негодовања путника, односно пензионера јер већи број није желео да иде у Бусије. У том аутобусу главни водич је била одборница СНС-а из Дражња, Маја Бабић. Она је тада рекла да неће ићи у Бусије, али да ће сачекати још мало у том неком ресторану јер стижу сендвичи из Гроцке. Затим су их ипак одвезли у Бусије – прича Маторчевић.

Он додаје да је пензионере одмах при пристајању аутобуса сачекао припадник полиције.

– Он их је, према њиховим речима, упозорио да се не удаљавају са места где је паркиран аутобус и да се у групама крећу ка месту манифестације. И тада је дошло до вербалног сукоба, а неколико најхрабријих је напустило скуп и кренуло ка градском превозу. Иначе, ово није први пут да пензионери са ових крајева буду изиграни и да иду на митинг Вучића, а не на локацију која је претходно одређена. Ми смо о томе писали у више наврата, али ово је јединствен случај јер је по први пут показана храброст и одлучност да се одупре таквом систему вредности наметнутом од стране напредњака – закључује уредник Жиг инфо портала.

Заменица председника ДС Драгана Ракић каже за Данас да је, видевши снимак преварених пензионера који псују Вучића, јер им је обећано да их возе на излет у бању Врдник, а не на предизборни митинг у Бусије, уверена да је све мање људи које Вучић и напредњаци могу да обмањују својим лажима.

– Вучић једино силом мозе да натера људе да дођу на митинг СНС-а, милом му неће доћи нико. Он у земљи великог сиромаштва још увек може да купи неке људе, али то ће се завршити како се и увек завршавало у аутократским режимима. Најбољи пример је судбина Слободана Милошевића који је на врхунцу популарности окупљао стотине хиљада људи, а они су га се преко ноћи одрекли, када су схватили где и докле нас је довела та политика. Пасивни и на силу приведени статисти, уцењени и поткупљени људи, Вучићу ће врло брзо окренути леђа, јер политика лажи и обмана је јако скупа. Цену за сада плаћају грађани. Али када цех буду испоставили Вучићу, видеће како се завршава политика сто за једног. Биће сам за столом са повећим цехом пред бесним грађанима – закључује Ракић.

Александар Вучић одржао је прексиноћ говор на централном скупу поводом 26. годишњице прогона и страдања Срба у „Олуји“ у насељу Бусије код Београда, у којем углавном живе избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Рашковић Ивић: Скуп у Бусијама је био понижавање

– Скуп у Бусијама је био понижавање. Крајишници из Бусија су седели код куће, а доведени су људи којима је долазак био „радна обавеза“. Све у свему, предизборни митинг СНС уз саслужење мучених људи који су „под морање“ доведени – оцењује за Данас потпредседница Народне странке, Санда Рашковић Ивић.

Катарина Живановић    данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар