Почетна » ДРЖАВНИ БУВЉАК За њих није било места у влади, али су им спремљење УТЕШНЕ ФОТЕЉЕ

ДРЖАВНИ БУВЉАК За њих није било места у влади, али су им спремљење УТЕШНЕ ФОТЕЉЕ

од admin
0 коментар

Високи страначки функционери и људи блиски владајућим странкама који нису добили ресор у Влади мораће да се задовоље „утешним наградама“.

А ни та утеха није за бацање с обзиром на то да је остало да се попуне многе фотеље у јавним предузећима, владиним канцеларијама, агенцијама…

Један од првих задатака биће да се нађе место за доскорашњег министра привреде Жељка Сертића. Иако се говорило да би могао да дође на чело Развојне агенције или Привредне коморе Србије, према сазнањима „Блица“, Сертић је најозбиљнији кандидат за Електропривреду Србије.

Govorilo se da će ostati u Vladi, ali u drugom resoru: Željko Sertić

Говорило се да ће остати у Влади, али у другом ресору: Жељко Сертић

– Говорило се да ће Сертић остати у Влади, али у неком другом ресору. Ипак, премијер Вучић је одлучио да Сертића сачува за ЕПС, где ће заменити садашњег в.д. директора Милорада Грчића – каже саговорник нашег листа.

Утешно место мора се наћи и за Зорана Бабића, бившег шефа посланичког клуба СНС у Скупштини Србије. Када је прављена изборна листа напредњака, договор је био да он више не буде у парламенту. Непосредно пред изборе за „Блиц“ је изјавио да његов приоритет нису функције и позиције, већ учинак и резултати. Резултате би, према нашим сазнањима, могао да постиже у „Поштама Србије“. Иако се говорило да би могао да преузме руковођење „Путевима Србије“, за сада је реалније да наследи Милана Кркобабића у „Поштама“.

Sprema doktorat, ali se sprema i da preuzme BIA: Nikola Selaković

Спрема докторат, али се спрема и да преузме БИА: Никола Селаковић

Место се тражи и за доскорашњег министра правде Николу Селаковића који се, бар за сада и бар на кратко враћа на Правни факултет, да заврши докторат. Месецима се говори како би Селаковић, као човек од највећег поверења премијера Вучића, могао да преузме БИА и да се спрема за то место.

Ostao

Остао „кратак“ за министарство: Ненад Поповић

Нека владина канцеларије могла би да припадне лидеру Српске народне партије Ненаду Поповићу који је остао кратак за министарство. Овај бизнисмен и руски човек могао би да добије на управљање неко тело у којем ће моћи да искористи своје развијене контакте са руским привредницима. Још један партнер напредњака, Велимир Илић, остао је без ресора. Иако прилично невидљив као министар без портфеља задужен за ванрдне ситуације, Илић очекује да добије утешну позицију у виду неке агенције или дирекције.

Када је сменио Братислава Гашића са места министра одбране, Вучић је рекао да годину дана он сигурно неће бити у власти. Како та година истиче у фебруару, и Гашић очекује неку функцију. Мада није тајна да би се он најрадије вратио у Министарство одбране, за то реалних шанси нема. Према сазнањима „Блица“, Гашић би могао да добије на вођење неку владину управу.

Према Закону о јавним предузећима, од 17. марта следеће године директори свих јавних предузећа мораће да се бирају на конкурсима и више неће бити в.д. статуса. Осим тога, кандидати ће морати да полажу одређене писмене и усмене тестове знања, на којима ће добијати оцене од један до три.

Ко ће све задржати функцију

Neuništiv na mestu direktora

Неуништив на месту директора „Путева“: Зоран Дробњак

На челу „Србијагаса“ остаће социјалиста Душан Бајатовић, док ће функцију макар за сада задржати и неуништиви Зоран Дробњак, директор „Путева Србије“, упркос бројним аферама које се за његово пословање везују. Предраг Ћулибрк остаје у „Телекому“, Никола Петровић у „Електромрежама Србије“, Јелена Триван у „Службеном гласнику“.

РТБ „Бор“ расписаће ускоро конкурс за новог директора, а очекује се да Благоја Спасковског, познатог по мењању партија и бројним скандалима, замени странац.

Ивана Мастиловић Јаснић    Блиц

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар