Почетна » ДС: Функционери странке нападнути на Звездари; МУП ради на расветљавању напада ВИДЕО

ДС: Функционери странке нападнути на Звездари; МУП ради на расветљавању напада ВИДЕО

од admin
0 коментар

Демократска странка саопштила је да су њени функционери Наташа Вучковић, Балша Божовић и Драган Шутановац нападнути на Звездари

Демократска странка саопштила је да су њени функционери Наташа Вучковић, Балша Божовић и Драган Шутановац нападнути на Звездари.

Како се наводи у кратком саопштењу, организована група насилника је физички насрнула на функционере и активисте ДС који су разговарали са грађанима на Звездари.

Посланица у претходном сазиву Скупштине Србије Гордана Чомић је на Твитеру написала да су чланови Демократске странке нападнути разбијеним флашама на пијаци на Звездари.

Функционер ДС Балша Божовић такође се огласио на тој друштвеној мрежи.

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић оценио је, у саопштењу, да је данашњи напад на чланове и активисте те странке последица „обрачуна са политичким противницима“.

„Већ четири године режим се са политичким противницима, медијима, неистомишљеницима, брутално обрачунава. То није праведна Србија, то није правна држава, и ми због тога оштро осуђујемо инцидент који се догодио на Звездари нашим активистима“, изјавио је Пајтић.

МУП РАДИ НА РАСВЕТЉАВАЊУ НАПАДА
Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије интензивно раде на расветљавању напада на активисте Демократске странке (ДС), који се догодио јутрос на Звездари, саопштио је данас МУП.

Полиција неће толерисати напад на припаднике било које политичке партије и зато позивамо све грађане да се уздрже од било каквог вида насиља, наведено је у саопштењу.

СНС: ДРЖАВНИ ОРГАНИ ДА ОТКРИЈУ НАПАДАЧЕ НА ПРЕДСТАВНИКЕ ДС

Српска напредна странка (СНС) позвала је надлежне државне органе да што пре идентификују сва лица која су на било који начин учествовала у данашњем, како је оцењено, „срамном инциденту са представницима Демократске странке“, и да о томе одмах обавесте грађане Србије.

У саопштењу СНС је истакнуто да та странка најоштрије осуђује сваки вид насиља и позива представнике политичких партија да се уздрже од језика мржње и нетолеранције, као и од лажи и обмана које би могле на било који начин изазвати насиље и поделе међу грађанима.

„Сматрамо да је данашњи скандал недопустив и да морамо сви заједно учинити све да пошаљемо јасну поруку грађанима да данашњи инцидент није будућност какву Србија заслужује, и какву ми желимо за нашу државу“, наводи се у саопштењу.

 

 

Новости онлине / Агенције

Можда ти се свиди

Оставите коментар