Почетна » ДС: Комунална полиција се претворила у лично обезбеђење СНС

ДС: Комунална полиција се претворила у лично обезбеђење СНС

од admin
0 коментар

Председник београдског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић оценио је данас да привођење активиста иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ показује да се комунална полиција „претворила у лично обезбеђење Српске напредне странке“.

„Баш као и странка за коју раде, и комунални полицајци сматрају да је забрањено исказивати другачије мишљење од оног што мисли вођа, и, посебно, да је недозвољено информисати грађане и упознавати их са чињеницама“, наводи се у саопштењу Божовића.

Он је оценио да су активисти ухапшени због тога што су „делили материјал чија се садржина не допада владајућој странци“.

„Осим тога што је такво понашање противзаконито и скандалозно, оно угрожава основна Уставом гарантована људска права на слободу говора. Очигледно су, у недостатку аргумената, насиље и репресија најбоља оружја режима у борби против свих који другачије мисле“, истиче се у саопштењу.

Демократска странка „захтева хитну оставку шефа комуналне полиције због овог, последњег у низу, скандала у ком комунална полиција врши репресију над грађанима“, као и реакцију надлежних органа, а обратиће се и заштитнику грађана.

„Посланици и одборници Демократске странке радо ће се укључити у акцију поделе овог пропагандног материјала и бити спремни на све мере репресије које могу доћи као последица тога што се усуђујемо да кажемо да је закон о Београду на води лош и да иде на штету грађана Београда и целе Србије“, додаје се у саопштењу.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар