Почетна » ДС: Поскупљење струје је још једно изневерено обећање напредњака

ДС: Поскупљење струје је још једно изневерено обећање напредњака

од admin
0 коментар

Одлуку режима Александра Вучића да ће струја од 1. августа поскупети 12 одсто треба схватити искључиво као још једно изневерено обећање и последњи у низу покушај режима да своју неспособност наплати грађанима Србије, оцењује Демократска странка у данашњем саопштењу.

„Тешко је проценити да ли је лицемерније то што је једно од основних предизборних обећања Српске напредне странке било управо појефтињење струје од 20 одсто, или премијерово непристојно убеђивање грађана да је у другим земљама струја скупља, не трудећи се да каже и да су у тим земљама плате и пензије, опет захваљујући неспособности оних који воде Србију, неупоредиво веће него код нас“, наводе демократе.

„Обећање о појефтињењу струје треба додати на бескрајни списак неистина и неиспуњених обећања попут онога да је само Српска напредна странка гарант тога да се пензије неће смањивати, да ће квадратни метар стана коштати 380 евра, да се у Србији бити отворена фабрика делова за боинге, да ће грађани живети боље до краја 2014. године, да ће бити отворена фабрика чипова у вредности од четири милијарде евра или да ће Уједињени Арапски Емирати Србији поклонити три милијарде евра“. истиче се у саопштењу.

Демократе оцењује да је „сасвим јасно да Српска напредна странка нити има способности да води Србију нити кредибилитета да грађане даље замајава својим неистинитим обећањима, али је, исто тако, сасвим јасно и да цену њене неспособности не смеју да плаћају грађани кроз повећање пореза, смањење плата и нова поскупљења, што је, очигледно, једина политика Српске напредне странке“.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар