Почетна » ДСС напушта коалиције са СНС-ом, не искључују улазак у Савез за Србију

ДСС напушта коалиције са СНС-ом, не искључују улазак у Савез за Србију

од admin
0 коментар

Јовановић је на конференцији за новинаре у седишту ДСС казао да је та странка правила разлику између власти на локалу и републичком нивоу, али околности данас, како каже, “нису нормалне”

Демократска странка Србије (ДСС) одлучила је на седници председништва да раскине коалиције на локалном нивоу са Српском напредном странком (СНС), јер, како је рекао председник те странке Милош Јовановић, не желе да дају легитимитет косовској политици, а не искључује евентуални улазак у Савез за Србију.

Јовановић је на конференцији за новинаре у седишту ДСС казао да је та странка правила разлику између власти на локалу и републичком нивоу, али околности данас, како каже, “нису нормалне”.

Како је рекао, колико год да локална политика нема везе са националном политиком, „мора имати везе са националном издајом“.

– Она је на делу. Решавање питања Косова је за СНС питање месеци и ниста дуже од тога, ствари су се убрзале и ми не желимо да будемо део тога. Не зелимо да тој политици дамо и трунку легитимитета – рекао је Јовановић.

На питање да ли ће због напуштања коалиције у некој локалној самоуправи бити “оборена власт”, Јовановић је рекао да “није размишљао о томе, нити тачно зна, али да је реч о одговорној одлуци, те да је то питање за СНС”.

Јовановић је, одговарајући на питање да ли то значи да ће сада ДСС ући у Савезу за Србију, рекао да то зависи од њихове процене и како на најбољи начин “зауставити ово лудило”.

– Ако је то Савез, биће Савез (за Србију). Ако је нешто друго, биће нешто друго -рекао је Јовановић.

Међутим, тврди да одлука о раскиду коалиција на локалу са СНС нема никакве везе са СЗС и да је донета много раније.

ДСС је на локалу у коалицији са СНС у 14 општина.

Телеграф.рс/Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар