Почетна » ДУРАКОВИЋУ, СРАМ ТЕ БИЛО: Начелник Сребренице шокирао јавност скандалозним порукама премијеру Србије

ДУРАКОВИЋУ, СРАМ ТЕ БИЛО: Начелник Сребренице шокирао јавност скандалозним порукама премијеру Србије

од admin
0 коментар

Начелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је данас да су донацију од Србије за Сребреницу добили сви народи, а не само Бошњаци, додавши да се нада да српски премијер Александар Вучић није мислио да се донацијом претплати на улазак у Меморијални центар.

„Надам се да (премијер Србије) Александар Вучић није мислио да ће се донацијом претплатити за улазак у Меморијални центар. Донацију од Србије је добила Сребреница и сви њени грађани, дакле и Срби и Бошњаци. Дом здравља и обданиште, који су добили део донације, нису установе само једног народа. Ако мало боље погледате инфраструктурне инвестиције, видећете да је већина њих реализована у селима са српским становништвом“, рекао је Дураковић.

Он је истакао да му „увредљиво делују изјаве србијанских званичника очигледно уверених да су Бошњаци спремни истину о геноциду продати за пет милиона евра“.

Прошлогодишњи напад на Вучића у Поточарима (Фото: Бета)

„Да будем сасвим јасан, ни пет, ни 50, ни 500 милиона евра не би променило наш став. Неке ствари једноставно нису на продају“, додао је Дураковић. Након што је Организациони одбор за комеморацију сребреничким жртвама заузео став да је врх Србије непожељан на комеморацији у Поточарима, Дураковић није желео да конкретно одговори на питање да ли је због тога спреман вратити донацију од пет милиона евра коју је Србија дала Сребреници.

„Помоћ градјанима Сребренице, помоћ намењена и Србима и Бошњацима, није куповина права на негирање геноцида. Уверен сам да се са овим мојим ставом слажу и спрски политичари, те да немају никакве намере да својим сународницима из Сребренице одузму мост, путеве или ново обданиште“, казао је он.

Десет дана касније дочек Изетбеговића у Београду (Фото: Немања Панчић)

Дураковић је подсетио да је став Организационог одбора да на комеморацији у Поточарима није пожељан нико ко негира судски признате чињенице о геноциду у Сребреници.

„Државни врх Србије је и те како пожељан на комеморацији, но пре тога морао би да јавно призна да је у јулу 1995. године Војска РС у Сребреници починила геноцид“, казао је начелник Сребренице.

Према његовим речима, без тога долазак било кога у Поточаре једноставно нема смисла. Дураковић је додао да не може да „не може да схвати нечију жељу да присуствује обележавању нечега што се према њему није догодило, нити може да разуме побуну српских политичара који сматрају одлуку Организационог одбора неправедном“.

 

(Agencija BETA/ Kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар