Почетна » ДВЕРИ ИНЂИЈА: ПОДИЗАЊЕ НАТАЛИТЕТА И БОЉУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

ДВЕРИ ИНЂИЈА: ПОДИЗАЊЕ НАТАЛИТЕТА И БОЉУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

од Жиг Инфо
0 коментар

По резултатима последњег пописа становништва утврђено је да у једној од како воле да се хвале најбогатијих општина у Републици Србији се за 3688 смањио број становника. Ови подаци указују на алармантно стање у нашој општини као и у целој држави, јер ако је тенденција опадања становника у најразвијенијој општини каква је тек ситуација у мање развијеним општинама и руралним срединама ?

Само један од сегмената, али и најочигледнији не бављење ове “ развијене “ општине бригом о здрављу и наталитету становника је што већина насеља у 21.веку нема педијатра, па су становници општине Инђија принуђени да и поред тешке материјалне ситуације принуђени да иду у урбанија места, или да плаћају приватну педијатриску праксу. Ништа боља ситуација није ни са службом хитне помоћи.

Проблем смањења броја становника је комплексан ( одлазак младих, економски фактор, партијска држава, корупција…) и треба га решавати системски, али сматрамо да у наведеним околностима приоритет државе никако не би требао да буде изградња националног стадиона већ националног породилишта.

Можда ти се свиди

Оставите коментар