Почетна » Двери Инђија: Формирајте ЈП „Регионална депонија-Источни Срем“

Двери Инђија: Формирајте ЈП „Регионална депонија-Источни Срем“

од Други Пишу
0 коментар

Завршетак санитарне депоније у Инђији, намењене за шест општина у Срему је стао због недостатка финансија. Напола изграђена регионална санитарна депонија у Инђији зврљи празна, а требало је одавно да буде завршена.

Одборници општине Инђија су 2020 године добили само информацију да је одобрен пројеката ЈПП са ,,Ецогреен Инвестменс,, из Дубаија.  Компанију ,,Ецогреен Инвестменс,, , општина је, одабрала на основу међудржавног споразума. А оно што иде на основу међудржавног споразума уопште не пролази кроз одобрење комисије за ЈПП. Нетранспарентно за грађане ових 6. општина.

Прошле године је на седници Скупштине општине, 23. маја, од стране одборника прихваћена измена плана за ЈП Ингрин у коме је предвиђено за консултантске услуге за наставак пројекта ЈПП предвиђено 720 000 динара. Овог пута већ додељени приватни партнер из Уједињених Арапских Емирата се не спомиње.

Општина Инђија али не знамо да ли су овој идеји о ЈПП и даље привржене друге општине из Источног Срема које би користиле регионалну депонију. Сматрамо да се регионална депонија тиче свих општина и грађана Источног Срема и да одлуку не може да доноси само ЈП Ингрин из Инђије. Најнормалније би било да свих шест општина учествује у формирању новог Јавног предузећа „ЈП Регионална депонија-Источни Срем“, са свим
правима и обавезама за сваку општину понаособ у зависности од количине генерисаног отпада.

Да се предвиде потребне трансферне станице за нормално функционисање Регионалне депоније. Тада би се требало конкурисати код Покрајинске и Републичке Владе за средства која нису тако велика за завршетак радова на Регионалној депонији. Свако друго решење ће у садашњој ситуацији бити само бацање прашине као што ће бити и бацање пара на консултантске услуге предвиђене за наставак пројекта ЈПП.

Двери Инђија

Можда ти се свиди

Оставите коментар