Почетна » Двери Инђија: Крши се Закон о комуналним делатностима али и прави штета према станарима

Двери Инђија: Крши се Закон о комуналним делатностима али и прави штета према станарима

од Други Пишу
0 коментар

Уколико се крене са применом ,, Измена Одлуке о јавном водоводу,, коју су донели одборници скупштине општине Инђија, биће прекршен Закон о комуналним делатностима али и Закон о
заштити потрошача.

Наиме , професионални управници зграда у Инђији овом Одлуком биће задужени за очитавање водомера у вишепородичним стамбеним зградама, што је мимо Закона о комуналним делатностима. Такође према измењеној Одлуци о јавном водоводу, управницима је дата могућност да тај посао уместо њих обављају и сами власници станова чиме се крши Закон о заштити потрошача. Корекцијом цена, кубик воде ће бити по цени од 63 динара, док је пре повећања цена износила 55 динара.

У Закону стоји да је њихова обавеза да врше очитавање за предходни месец потрошње у првим данима текућег месеца. Одлука о пребацивању обављања посла очитавања на друга лица је апсолутно неприхватљива. У том случају на коме је одговорност за очитано стање на водомеру, водоводу или на оном ко очитава сам водомер?

Одговорност мора бити на Водоводу јер он треба да дистрибуира воду, врши поравке, текуће државање али и да очитава, да врши замену неисправних водомера. Тако да ако очитавање врши друго лице оно мора бити ангажовано од стране водовода у Инђији. Ако се одлука не промени а требала би, без обзира кога Водовод у Инђији ангажује да за њих врши очитавање. Одборници су требали да у одлуци додају члан 3. Који би гласио: “ Очитавање водомера може да обавља лице, које је потписало уговор са Водоводом у Инђији,,Тај посао обавља уз одговарајућу надокнаду, члан 4. Који би гласио:  „Ако станар обавља очитавање свог водомера тада се из ставке цене воде, треба умањити износ за висину трошкова очитавања водомера,, Тек после овако додатих чланова Измена одлуке о Водоводу у Инђији би имала смисла, јер се не могу одлуке доносити искључиво на штету грађана.

Двери Инђија

Можда ти се свиди

Оставите коментар