Почетна » Двери Инђија: Мештани Банстола заслужују да имају месну заједницу!

Двери Инђија: Мештани Банстола заслужују да имају месну заједницу!

од Други Пишу
0 коментар

На тромеђи три општине Инђије, Сремских Карловца и Ирига, изграђено је специфично, прилично компактно и хомогено насеље, које је свака општина до сада третирала као викенд зону, иако у њему стално живи више око 3000 становника а преко лета тај број буде много већи. Ово викенд насеље нема изграђену ни водоводну ни канализациону мрежу.

Мештани дела фрушкогорског насеља Банстол пре шест година покренули су иницијативу да несеље из статуса викенд зоне Банстол пређе у статус месне заједнице. Формираање месне заједнице најављивало је и бивше руководство Општине Инђија 2016 године али до дана данашњег ништа није урађено. Иако само формирање месне заједнице не изискује нека претерано велика финансијска средства није нам јасно ко и због чега кочи да се та идеја формирања месне заједнице спроведе у дело.

Питање које постављамо надлежном руководству Општине Инђија дали су грађани насеља Банстол грађани другог реда и да ли они не заслужују да имају услове за живот као грађани у другим месним заједницама.
Потребно је формирати месну заједнцу Банстол као дванаесту месну заједницу у општини Инђија.

Мештанима такве месне заједнице се мора дати приступ локалном буџету општине Инђија из које би се у решавала преко потребна инфраструктура од водовода до канализације.Потребно је олакшати приступ здравственој заштити, формирати амбуланту која је преко потребна старачким домаћинствима који су у највећем броју мештани Банстола.

Можда ти се свиди

Оставите коментар