Почетна » ДВЕРИ Инђија : Потребна су нам нова породилишта, али и образовање жена о томе како да се институционално боре за своја права

ДВЕРИ Инђија : Потребна су нам нова породилишта, али и образовање жена о томе како да се институционално боре за своја права

од Жиг Инфо
0 коментар

Код куће, на послу, у јавном окружењу, жене и мајке Србије налазе се у неповољној ситуацији. Мање су плаћене од мушкараца, на лошијим су позицијама у компанијама, иако су образованије и најчешће преузимају бригу о целокупној породици.

Међу регистрованим активним предузетницима, свака трећа жена је на руководећим позицијама, међу функционерима и законодавцима жена је 33 одсто. На евиденцији Националне службе за запошљавање, у фебруару 2023. године регистровано је 239.928 жена, односно 55,9% од укупног броја незапослених лица.

Жене из руралних средина имају велике препреке образовању за жељена занимања. Морале би да живе у месту у којем постоје такве школе, што је тешко изводљиво с обзиром на мала породична примања.

Потребна су нам нова породилишта, већа улагања у постојећа, али и образовање жена о томе како да се институционално боре за своја права.

Можда ти се свиди

Оставите коментар