Почетна » Двери Инђија: Повећајте улагања у месну заједницу Јарковци

Двери Инђија: Повећајте улагања у месну заједницу Јарковци

од Други Пишу
0 коментар

Мала месна заједница Јарковци која броји оо 600 мештана налази се на само 4 км удаљености од Инђије, на фрушкогорској лесној заравни. Иако је у непосредној близини Инђије то јој не даје предност у решавању многих проблема мештана, напротив као да је одсечена од света.

Наиме по проблемима које муче мештане, на првом месту је лоше организован јавни превоз путника. Аутобус не долази па се родитељи и деца морају самоорганизовати. Није то увек тако изводљиво и лако јер многи родитељи раде по сменама а деца која треба иду у школу у Инђији терба да стигну на време. Јавни превоз у Инђији је вероватно један од већих проблема који погађа све грађане општине Инђија и под хитно се мора наћи друга алтернатива овој врсти превоза.

Много тога треба урадити у самој месној заједници Јарковци, од уличних тротоара до реновирања дворца Пајачевић у коме је смештено и одељење основне школе, вртић, месна канцеларија и амбуланта. Школа, вртић и дворац су делимично запуштени, без довољно бриге државе, пре свега Републичког завод за заштиту споменика културе јер је дворац Пејачевић под заштитиом државе. Објекат је одавно споља требало санирати а деци обезбедити нешто боље услове од садашњих. Локална самоуправа мора обезбедити свим месним заједницама један равномернији развој, али се то не чини.

Изгледа да успеси локалне власти и нису тако велики када многе проблеме грађана општине Инђија у многим месним заједницама нису ни почели да решавају.

Двери Инђија

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар