Почетна » Двери Инђија: СНС против бесплатних уџбеника

Двери Инђија: СНС против бесплатних уџбеника

од Други Пишу
0 коментар

Овакав епилог гласања у Скупштини Србије, за нас из Српског покрета Двери није изненађујући али нажалост грађани Инђије немају та сазнања. Наиме, Српски покрет Двери је поднео предлог да Скупштина Србије донесе одлуку и покаже бригу за сву децу и ученике у Србији.

Професор Др Тамара Миленковић Керковић, народни посланик, поднела је предлог измене Закона о уџбеницима којим се предвиђају бесплатни уџбеници за све ученике основних и средњих школа у Србији. Предлог је поднешен пре седам месеци а 21.04.2023 је образложен у Скупштини Србије.

 

Овај предлог је пошао од становишта да су сва деца у Србији једнако важна ма где живела.  Оваквим предлогом измене Закона о уџбеницима би се исправила неправда јер су деца, ученици из Београда, у много бољем положају од својих вршњака широм Србије. Недопустиво је да имамо децу првог и другог реда.

Али политиканство владајуће коалиције је и овог пута победило. За децу и ученике ван Београда родитељи ће и даље да купују скупе уџебенике, са платама које су много ниже него у Београду. Тражимо да владајућа коалиција странака у Инђији нађу решење како би се помогло родитељима и деци при набавци веома скупих уџбеника. Општина Инђија сасвим сигурно може у свом буџету да нађе средства за ту намену само је питање да ли су деца и ученици Инђије приоритет овој и оваквој власти.

Можда ти се свиди

Оставите коментар