Почетна » Двери Инђија: Шта ради канцеларија за младе у општини Инђија?

Двери Инђија: Шта ради канцеларија за младе у општини Инђија?

од Други Пишу
0 коментар

Пре тринест година одлуком Скупштине општине Инђија основана је канцеларија за младе, која је била активна до јуна 2016 године. Када је формирана нова власт КЗМ није престала да ради али су се њене активности свеле на минимум.

Одлуком тадашњег сазива локалног парламента, финансирање КЗМ је обезбеђено новцем из општинског буџета али и из средстава остварених писањем разних пројекта. Прва и основна улога канцеларије за младе је била да створи услове да млади остваре своја права и задовоље потребе за дугорочном политиком. На тим активностима се није радило озбиљно, није направљен неки већи помак у активностима .

После промене власти КЗМ је своје активности само свела на чишћење снега, прве године и садњу садница. Није се бавила пројектним финансирањем у довољној мери! Поставља се питање, зашто канцеларија за младе не спроводи активности из свог делокруга активности, пре свега да се бави са једним од највећих проблема младих а то је насиље код младих, од вршњачког насиља до сваког другог насиља.

О проблемима младих у савременом друштву, о разним изазовима којима су изложени од негативног утицаја медија на формирање личности до утицаја, културе и сваког другог глобалног али и локалног проблема на развој омладине. Да своје активности усмере и на сарадњу са младима из региона. Много тога може да се уради само да је на место руковођења КЗМ општине Инђија локална самоуправа поверила младим људима који имају и знање и визију. На жалост, изгледа да локална самоуправа нема слуха за све веће проблеме којима су изложени млади људи у Инђији.

Можда ти се свиди

Оставите коментар