Почетна » ДВЕРИ Инђија: ТРАЖИМО ДА СЕ ИЗРАДИ ПОДЗЕМНИ ИЛИ НАДЗЕМНИ ПРЕЛАЗ ЗА ПЕШАКЕ

ДВЕРИ Инђија: ТРАЖИМО ДА СЕ ИЗРАДИ ПОДЗЕМНИ ИЛИ НАДЗЕМНИ ПРЕЛАЗ ЗА ПЕШАКЕ

од Жиг Инфо
0 коментар

У југоисточној радној зони у Инђији, у улици Краља Петра Првог, живи и ради неколико хиљада радника. Та радна зона одвојена је краком пруге Инђија – Шид, а преко ње давних дана изграђен је надвожњак, преко којег прелази магистрални пут М22. Тај надвожњак никада није имао пешачку стазу, те су грађани пролазили испод њега и прелазили дивљи прелаз преко те пруге.

У међувремену, због реконструкције пруге Инђија – Шид биће подигнут зид, а да није испланиран никакав подземни или надземни пролаз за пешаке и бициклисте. То значи да ће једина пешачка комуникација грађана из тог дела Инђије бити надвожњак.

Надвожњак, који је предвиђен само за саобраћај возила, нема пешачку стазу и као такав никако не може бити безбедан и сигуран за пешаке и бициклисте.

Поставља се питање, где су били функционери Инђије. Зашто нису сугерисали да овај безбедносни проблем грађана који живе и раде са друге стране пруге буде решен на корист свих.
Упозоравамо да ће бити угрожена безбедност деце кад иду у школу, безбедност старих, али и радника који раде у радној зони у Инђији.

Једина исправна одлука је да се што пре изнађе техничко решење за проблем пешачког прелаза преко или испод пруге.
Да се обезбеди безбедност и сигурност свим грађана Инђије ма где они живели, да нико не страхује да ли ће му се дете живо и здраво вратити из школе.

 

Одговор Минстарства

Можда ти се свиди

Оставите коментар