Почетна » Двери Инђија:Приоритет власти у Инђији мора да буде сељак, пољопривредник

Двери Инђија:Приоритет власти у Инђији мора да буде сељак, пољопривредник

од Жиг Инфо
0 коментар

Инђијска власт обећава седам година индустријску зону у Бешки, за коју је 2017. године из буџета издвојено 65 милиона динара за реализацију таквог пројекта. Наводно, постоји заинтересованост страних компанија да би у инђијској општини градили своје производне погоне. Грађанима Инђије се преко поступака власти и медија пласира информација да се само са отварањем нових индустријских зона и страним инвестицијама отварају нова радна места.

Међутим, то све може да се ради другачије, пре свега да се пољопривредно земљиште које дају страним компанијама уступи домаћим пољопривредним газдинствима. Тим газдинствима треба омогућити приступ финансијским средствима и субвенцијама које и стране компаније добијају да развијају мале прехрамбене погоне у оквиру својих газдинстава. У тим погонима би се исто запошљавали радници и отварали нова радна места.

Стране компаније су флексибилне у свом пословању и чим се укаже боља прилика за профитиом, они веома лако напуштају тржиште те земље и одлазе у земљу која тренутно нуди боље могућности (субвенције).

Будућност развоја општине Инђије мора бити у подршци домаћим компанијама, домаћем пољопривреднику и сељаку.

Производња хране и прехрамбена индустрија су свакако будућност, али на жалост то треба да препозна и руководство Општине Инђија.

Можда ти се свиди

Оставите коментар