Почетна » ЗЛФ: Значајна улога дијаспоре у промени режима 17. децембра

ЗЛФ: Значајна улога дијаспоре у промени режима 17. децембра

од Други Пишу
0 коментар

На онлине састанку са нашим држављаним из дијаспоре, Добрица Веселиновић, носилац листе “Србија против насиља” на београдским изборима, позвао је све који су у могућности и имају право гласа у Београду, да дођу у Србију и 17. децембра и гласају на свом бирачком месту за нову власт у престоници.

Биљана Ђорђевић, копредседница Зелено-левог фронта и кандидаткиња за народну посланицу, нагласила је важност учествовања дијаспоре у политичким одлукама. Она је позвала све присутне да подрже борбу са слободну и демократску Србију.

На састанку је било присутних из целог света, од Ванкувера до Дубаија, од Хелсинкија до Сиднеја. Одласку људи из Србија, највише младих, допринеле су претходне власти, а политичке партије, огрезле у корупцију и криминал, издале су интересе грађанки и грађана и искључиво се бавиле профитом њима блиске елите. Дијаспори је отежано гласање услед компликованог процеса регистрације за гласање. Ипак, у оптимистичном тону је закључено да је присутна жеља за учествовањем у политичком животу Србије, али и да ће промена режима сигурно допринети како олакшавању гласања у дијаспори, тако и повратку људи у земљу, те заустављању огромних емиграција.

Подсећамо да је рок за пријављивање дијаспоре за гласање у иностранству 25. новембар и да је Зелено-леви фронт покренуо кампању https://idijasporaglasa.rs,, са циљем омасовљења излазности дијаспоре на изборе. Позивамо све наше држављанке и држављане да се обрате најближој амбасади или конзулату и остваре своје бирачко право. Такође, позивамо да учествују у контроли избора и на бирачким местима ван земље, како бисмо одбранили сваки глас.

Можда ти се свиди

Оставите коментар