Почетна » Еколошки устанак тражи да се поништи лицитација за Шећерану

Еколошки устанак тражи да се поништи лицитација за Шећерану

од Други Пишу
0 коментар

Еколошки устанак предао је Агенцији за лиценцирање стечајних управника захтев за поништај лицитације стечајног дужника ДП „Прва српска фабрика шећера Димитрије Туцовић 1898“, због непоштовања законске процедуре.

Еколошки устанак је навео у саопштењу да је процена вредности имовине стечајног дужника кључна, јер је процењена далеко испод тржишне вредности и без поштовања националних стандарда приликом начина вршења процене.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је у уторак изјавио да верује да ће Србија по праву прече куповине понудити да купи под истим условима стечајног дужника.

„Ово је игра коју практиркују заобилазећи законске прописе. Да је постојала искрена намера да се сачува културно-историјска целина, држава би се јавила као понуђач. Овако, јасно је да су наместили хитну продају испод тржишне цене својим партнерима у криминалним активностима, како би под истим условима, за исту багателну цену, купили и претворили у ругло, културно добро“, сматра Еколошки устанак.

Tanjug/ MGSI/ Predrag Mitić

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар