Почетна » ЕКСКЛУЗИВНО! УСВАЈА СЕ ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Корумпирани политичари, функционери, директори и општинари у НЕВИЂЕНОЈ ПАНИЦИ!

ЕКСКЛУЗИВНО! УСВАЈА СЕ ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Корумпирани политичари, функционери, директори и општинари у НЕВИЂЕНОЈ ПАНИЦИ!

од admin
0 коментар

На удару Закона биће сви који обављају, или су обављали јавне функције у последњих 20 година

Како Курир ексклузивно сазнаје, до 15. јануара 2019. године биће усвојен Закон о пореклу имовине политичара и функционера!

Србија чека Закон о пореклу имовине, још од 2001. године када је покренута иницијатива. У протеклих 16 година, све власти најављивале су правно регулисање тог питања, али ни до дан данас такав текст није стигао до посланика у Скупштини Србије. Али, ускоро ће и то бити промењено, а до 15. јануара 2019. године биће усвојен Закон о пореклу имовине политичара и функционера!

Закон би требало да буде пут да се сазна да ли је нечија имовина стечена на легалан начин, због чега су бројни политичари и функционери, али и запослени у јавним и државним предузећима и локалним самоуправама, у страху… Многи су се надали да такав закон неће бити донесен, обзиром на то да је од 2000. до 2015. године најављиван 20 пута.

На удару Закона биће сви који обављају, или су обављали јавне функције у последњих 20 година!

Познато је да поједини политичари живе у луксузу, далеко изнад нивоа ког би могли да им пруже само обична функционерска или посланичка плата. Сад ће сви имати прилику да докажу одакле им имовина и како су је стекли.

Мета овог закона биће сви, али пре свега они који су имовину и одређена добра стекли волшебно, одједном, нејасно и сумњиво.

Закон це бити пут да се сазна да ли је нечија имовина стечена на легалан начин, због чега су бројни припадници политичке елите већ у паници. Многи су се надали да такав закон неће бити донесен, обзиром на то да је од 2000. године најављиван 20 пута.

Поред испитивања имоивине политичара и функционера, закон ће обезбедити и већу наплату пореских прихода, што је добро за буџет Србије.

Курир.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар