Почетна » ЕМ ПОЛОВНИ, ЕМ КРШ! Лазански о српским миговима: Три су у квару, у један ударила птица!

ЕМ ПОЛОВНИ, ЕМ КРШ! Лазански о српским миговима: Три су у квару, у један ударила птица!

од admin
0 коментар

Мигови стижу до краја године, рекао је министар одбране Александар Вулин на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове. Члан одбора Мирослав Лазански каже да су три српска мига већ неко време у квару, а да је четврти, који је једини и летео у последње време, онеспособљен када је у њега пре неколико дана ударила птица.

Вулин каже да су мигови поправљени и офарбани и да ће их, не наводећи тачан датум, Русија до краја 2017. испоручити Србији.

Шест половних ловаца Миг-29 поклоњени су Војсци Србије још у децембру 2016. Раније су, према најавама медија, ти авиони требало да буду испоручени у априлу.

У плану је да ремонт и модернизација тих шест авиона, као и четири ловца који су већ у саставу Војске Србије, укупно кошта око 185 милиона евра.

Према рецима члана одбора Мирослава Лазанског, тренутно у Србији не лети ни један миг. Лазански каже да су три већ неко време у квару, а да је четврти, који је једини и летео у последње време, онеспособљен када је у њега пре неколико дана ударила птица.

Сарадња Војске Србије и Кфора одвија се према плану

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да се сарадња Војске Србије и Мисије Кфор на Косову и Метохији одвија према плану и у складу са усвојеним процедурама.

Представљајући тромесечни извештај о раду Министарства одбране, Вулин је рекао да се сарадња ВС и Кфора одвија и кроз редовне састанке Начелника генералштаба ВС и команданта те медјународне Мисије.

Члан одбора из Социјалдемократске странке Марко Ђуришић питао је министра Вулина како објашњава то што се у јуну знатно мање људи од планираног броја пријавило за добровољно служење војног рока. Он је навео да се од 600 планираних, пријавило само 355 војника за добровољно служење војске, на шта је Вулин рекао да је то уобичајено за јун због сезоне летњих радова и других ствари, али да је ситуација у септембру већ знатно боља.

Ђуришић и Вулин разменили су супротне ставове о томе да ли је Вучић врховни командант ВС, при чему је Ђуришић тврдио да то није, док је Вулин остао при ставу да јесте.

ИЗВОР: Н1/ПРАВДА

Видео: Лазански о набавци шест МиГ -29

Можда ти се свиди

Оставите коментар