Почетна » ЕВО КО ЈЕ СМАЊИО ПЕНЗИЈЕ И ПЛАТЕ Премијер Вучић није издржао ни 10 дана са просечном српском платом!

ЕВО КО ЈЕ СМАЊИО ПЕНЗИЈЕ И ПЛАТЕ Премијер Вучић није издржао ни 10 дана са просечном српском платом!

од admin
0 коментар

Пре дванаест година тв продукција „ВИН“ је урадила један занимљив експеримент а односио се на просечну српску плату.

Од укупно пет посланика који су те 2004-те прихватили да у експерименту тв продукције ВИН покушају да уместо од посланичке, месец дана живе од просечне српске плате – само је Бранка Бошњак из Г17 плус била на путу да издржи цео месец.

Милан Јанковић издржао 20 дана

У том експерименту, садашњи премијер Владе Александар Вучић са тадашњом просечном платом од 12 700 динара је успео да „преживи“ десет дана и први је изашао из експеримента.  Тадашњи посланици ДС Анита Беретић, НДС-ДСС Борис Караичић и СПС Милан Јанковић  издржали су по 20 дана.

Сви су трошили искључиво за храну и понекад за допуну за мобилни. Позориште, биоскоп, гаредероба, поправка бојлера или не дај боже путовање за викенд, могли су само да сањају.

Признали су тада да „живот са просечном платом није достојан човека“ .

У Србији данас просек 46 450

У Србији је просечна нето плата исплаћена у јуну ове године износила 46.450 динара, што је номинално за 5,7 одсто, а реално за 5,6 процената више него претходног месеца, објавио је Републички завод за статистику.

Просечна јунска нето зарада је у односу на исти месец прошле године номинално била већа за 4,2 процента, а реално за 3,9 одсто.

Бруто зарада исплаћена у јуну ове године у просеку је износила 64.019 динара, што је у односу на мај номинално више за 5,8 а реално за 5,7 одсто, док је у поређењу с јуном прошле године номинално већа за 4,4 а реално за 4,1 проценат.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар