Почетна » ЕВО ШТА КАЖЕ ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Опозиција прешла цензус под чудним околностима

ЕВО ШТА КАЖЕ ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Опозиција прешла цензус под чудним околностима

од admin
0 коментар

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да је та странка на данашњој седници Председништва донела одлуку да у суботу, 28. маја, буде одржана ванредна Скупштина СНС-а, након чега ће, како очекује, бити формирана и Влада Републике Србије.

Вучић је, осврћући се на резултате јучерашњих избора, рекао да су опозиционе странке прешле цензус под чудним околностима, али да ће СНС поштовати одлуку државних органа. Он је рекао да је чудно то што су опозиционе странке и ЦРТА током јучерашњег дана говорили о неправилностима на изборима, да би на крају, како је рекао, само СНС пријавио неправилности у вези са кружним гласањем у Врању и разбијањем гласачке кутије у Рибнику код Јагодине. Ни у једном од та два случаја прекршају нису направили припадници СНС-а, истакао је Вучић.

Лидер напредњака је замерио медијима и позицији што су критиковали Републику изборну комисију што не изласи са резултатима, иако је РИК радио током целе ноћи, док се Покрајинска изборна комисија није оглашавала о резултатима данас до 14 часова.

“Потребно је да се изазову хоас и нестабилност. Ја нисам лопов за разлику од оних који су крали гласове и узимали их из Бодрума и Солуна. Боље да не владам, него да један глас украдем”, поручио је Вучић.

Он је оценио и да се тачним пказала његова оцена да би се у случају да СНС није освојила апсолутну већину на изборима, цела опозиција ујединила и у року од 15 секунди се договорила о формирању већине и прелазне владе.

Вучић је додао да је избори протекли у мирној атмосфери, и да је веома задовољан резултатом СНС-а који је освојио готово 100.000 гласова више него пре две године када су, како подесћеа, започете тешке реформе. Упркос томе, СНС ће ипак имати мање посланика него 2014. будући да је више листа прешло цензус, али лидер напредњака каже да га то не брине.

“Није га срамота (Пајтића) што је добио 8 посто и прети људима (у РИК-у), малтретира их. Захваљујући народу, ми не морамо да бирнемо, све могу да их потрпају (у парламент), већинску вољу народа на могу да промене”, рекао је Вучић.

Лидер напредњака је рекао и да жели да састави озбиљан план и програм за наредне четири године, а да већ од сутра наставља са редовним активностима – полагањем камена темељаца и отварањем нових фабрика.

Када је реч о потенцијалним коалицијама, Вучић је рекао да није у журби да било кога зове, као и да је из ставова других странака закључио да они не желе у коалицију са СНС-ом. Када је о Војводини реч, Вучић је најавио коалицију са Савезом војвођанских Мађара, као и да ће предложити да Иштван Пастор остане председник Скупштине Војводине.

 

(n1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар