Почетна » Ево шта о свом избору кажу нови министри

Ево шта о свом избору кажу нови министри

од admin
0 коментар

За „Новости“ говоре Младн Шарчевић, Ана Брнабић, Горан Кнежевић, Бранислав Недимовићи Славица Ђукић Дејановић

МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ, МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ: МЕНАЏЕРСКА РУКА

У ПРОСВЕТИ сам 36 година, остварио сам се и професионално и лично, новац и признања ми нису потребни. Захвалан сам Вучићу због шансе. Мој мотив да прихватим кандидатуру је жеља да покушамо да поправимо ствари у српском школству. Намера ми је да у то укључим апсолутно све, и професоре, и ђаке и родитеље. Систем одлично познајем, моји претходници су многе ствари лепо поставили и сада је потребна менаџерска, а не бирократска рука.

АНА БРНАБИЋ, МИНИСТАР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ: ВЕЛИКА ЧАСТ

ЧАСТ ми је што ме је Александар Вучић позвао и част је бити министар у Влади Србије. Када је реч о томе да је приликом саопштавања у парламенту, да сам кандидат за будућег министра, отворено и питање моје сексуалне оријентације, искрено, нисам очекивала да ће се то десити при првом помињању мог имена, али није проблем. Не видим ту тему као битну.

ГОРАН КНЕЖЕВИЋ, МИНИСТАР ПРИВРЕДЕ: ВЛАДА НАПРЕТКА

ИЗУЗЕТНА ми је част што ћу добити прилику да за своје суграђане и све грађане Србије учиним нешто што ће се памтити. Рано је говорити о конкретним плановима будуће владе, о томе ћемо детаљније чути из експозеа премијера Вучића. Очекујем да ова влада буде влада напретка и да начини велики искорак за Србију.

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ, МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ: БИТКА ЗА СЕЉАКА

ПРЕМИЈЕР ће у експозеу изнети детаљне предлоге у области пољопривреде у наредном периоду. Велика ми је част да у области која представља озбиљан проблем за развој Србије покушам да поправим ствари, у корист произвођача и оних који учествују у прерађивачкој индустрији.

СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ, МИНИСТАР БЕЗ ПОРТФЕЉА: НЕЋУ СЕ ШТЕДЕТИ

У ТРЕНУТКУ кад Влада повлачи одлучне реформске потезе, од министра се очекује да не штеди себе и да буде у потпуности посвећен зацртаним циљевима. У сваком тренутку спремна сам да одговорим на такав изазов, јер сам радохолик и учинићу све да оправдам указано поверење, и Александра Вучића и Ивице Дачиће и своје странке.

Д. М.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар