Почетна » ЕВО ШТА СЕ ЗАИСТА ДЕШАВАЛО У ШАПЦУ НА СКУПУ САВЕЗА ЗА СРБИЈУ: Лидери опозиције објашњавају ко их је и зашто напао

ЕВО ШТА СЕ ЗАИСТА ДЕШАВАЛО У ШАПЦУ НА СКУПУ САВЕЗА ЗА СРБИЈУ: Лидери опозиције објашњавају ко их је и зашто напао

од admin
0 коментар

Политички скуп који је подигао највише прашине

Кампања Савеза за Србију кренула је из Шапца, где су лидери опозиције представили свој програм од 30 тачака, међутим, дошло је до инцидента, када су окупљене присталице СНС добацивале и вређале лидере опозиције испред зграде у којој се одржавао скуп.

Спекулише да је особа која је наводно физички напала Шапчанку Александру Крстић у ствари телохранитељ лидера Двери Бошка Обрадовића, а онда и „Ђиласов батинаш“. Међутим, и Обрадовић и Ђилас су ове наводе демантовали.

Лидери опозиције за „Еспресо“ су објаснили шта се заиста дешавало у Шапцу, а за Александру Крстић испоставило се да је референт за односе са јавношћу општине Владимирци, и потпредседница ОО СНС и организаторка страначких догађаја.

– У Шапцу нас је дочекала екипа СНС-оваца са радном обавезом да вичу: “ШИПТАРИ, ШИПТАРИ ИЗДАЛИ СТЕ КОСОВО…”. Питам се има ли границу болесни ум који овако шири мржњу и наређује “спонтане” нападе како би прикрио сопствене одлуке – рекао је Ђилас, који је навео и да је човека оптуженог за напад први пут видео на трибини, и запамтио јер је седео у првом реду.

Борко Стефановић је за „Еспресо“ рекао како их је у Шапцу група од 30 СНС активиста дочекала предвођена потпредседницом ОО СНС из Владимираца и уз најгоре псовке и увреде покушала да направи инцидент.

– Наравно да нисмо насели. Нису они криви већ онај који их је послао да праве нереде. Неће им успети јер ће Савез победити и за њих и за све наше грађане. Оно што је најопасније у целој причи је то са оваквим потезима режим показује да ће стално прекидати скупове опозиције и онемогућавати другачије мишљење. То је веома опасно и може бити увод у формалну забрану опозиционог става у Србији а то ни Пиноче није радио – рекао је Стефановић.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је за „Еспресо“ да их је сачекало 30 батинаша и провокатора испред позоришта.

– То је страх од укрупњавања опозиције и фашистички методи гушења сваког супротног мишљења – рекао нам је Јовановић.

Лидер Двери Боршко Обрадовић, рекао је да оно што је тачно је да су батинаши покушали да испровоцирају председника Двери, и да су грубо гурали чак и жене и уносили им се у лице, посебно мушкарац у жутој мајици.

– Снимци све говоре, и јасно је да Александру Крстић нико није ни пипнуо. А о томе да се овде ради о изрежираном сценарију говори чињеница да је дотична члан ЦНЦ и да је из Владимироваца па је јасно да није случајно дошла испред шабачког позоришта. Након свега овога, нико није нашао за сходно да се запита шта раде СНС батинаши испред трибине опозиције. Да ли је нормално такво малтретирање и гурање свих, нарочито жена које су дошле са лидерима опозције и да ли ово значи да опозиција нема право на деловање и слободу говора. Нико није пренео да је сала позоришта била препуна и да је више од 400 људи дошло да чује шта та опозиција има да им каже – рекао је Обрадовић.

Еспресо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар