Почетна » Фантомски Београдски метро: СНС и СПС не буше испод земље, али буше градски буџет

Фантомски Београдски метро: СНС и СПС не буше испод земље, али буше градски буџет

од Други Пишу
0 коментар

Док се Београдски метро, обећано решење СНС-а и СПС-а за проблеме јавног саобраћаја у Београду, чак ни не назире, грађани и грађанке плаћају неоправдано постојање ове фирме и сумњиве набавке које они спроводе.

У последњих годину дана, фирма Београдски метро и воз, потрошила је скоро 2,5 милиона евра на сумњиве јавне набавке, а поред тога годишње се за плате запослених у овој фирми троши више од 700.000 евра. До сада једино видљиво што је урадило ово предузеће, јесте дељење карата за метро, иако чак ни прва станица неће бити изграђена у наредних пет година, јер се последњим ребалансом у градској Скупштини новац за овај пројекат драстично смањио.

“Сумњиве јавне набавке и астрономске плате предузећа Београдски метро и воз, показују да СНС и СПС траже место за удомљавање својих кадрова, а не за решавање проблема грађана. Зато су оставка ове градске власти и избори први корак да добијемо конкретна решења и побољшамо јавни градски превоз, улажемо у БГ воз, у више жутих трака и првенство јавног саобраћаја које Зелено-леви фронт/Не давимо Београд годинама предлаже”, изјавио је шеф одборничке групе Добрица Веселиновић.

Субвенције за градски превоз су један од највећих издатака градског буџета, што је последица лошег управљања ГСП-ом, али и другим саобраћајним предузећима, која служе само за исисавање новца грађана, а не доводе до боље услуге.

“Нама је потребно да потпуно редефинишемо јавни градски саобраћај. Да доносимо мере које иду ка томе да се грађани од куће до посла крећу за 30 минута, да побољшамо саобраћајну инфраструктуру и направимо безбедне бициклистичке стазе као и да подстићемо одрживије видове превоза. За новац који је утрошен на фантомске послове Београдског метроа и воза смо све те мере могли да урадимо” каже градски одборник Душан Павловић.

Јавна предузећа под овом градском управом служе само за удомљавање партијских кадрова са асторномским платама а без реалног побољшања квалитета живота грађана. Зато захтевамо оставку ове градске власти и изборе на којима ћемо понудити конкретну визију Зелено-левог фронта, која укључује стандарде које грађанима Београда морају да буду обезбеђени да би живели у добром граду.

Можда ти се свиди

Оставите коментар