Почетна » ФАШИЗАМ: Напредњаци ножевима победили на изборима за савет месне заједнице

ФАШИЗАМ: Напредњаци ножевима победили на изборима за савет месне заједнице

од admin
0 коментар

Током избора за Савет месне зајенице Накучани крај Шапца избила је туча. Како преносе локални медији, севали су ножеви, а петоро људи задобило је повреде у тучи.

Петоро повређених у тучи, потезање ножа, интервенција полиције, завађена родбина, комшије и пријатељи – епилог је недељних грађанских избора за Савет месне заједнице Накучани крај Шапца, на којима су победили кандидати које је подржала СНС, преноси шабачки портал “Сабац.инфо”.

-Седам дана пред изборе пролазили смо кроз тортуру, нападе и претње, кроз село су штрафтали аудији са београдским таблама. Напредњаци су неким домаћинствима поделили и по неколико стотина килограма пшенице, каже Продан Панић, бивши председник Савета МЗ Накучани и додаје:

-На нашој листи су били људи који не припадају ниједној политичкој странци. И пре избора сам рекао, Накучани неће изгубити, изгубиће политичке партије, грађани ће добити, а неки ће изгубити образ. Међутим, ово што се десило је страшно. Руља од 50 нама непознатих људи, после пребројавања гласова насрнула је на председника бирачког одбора Драгана Алимпића. Мештани су га заштитили и помогли му да побегне, међутим, бесна руља је насрнула на нас. Поједине комшије су и повређене, прича Панић.

Горан Алимпић, независни кандидат за члана Савета најтеже је прошао, њему је од ударца повређен нос, па је морао на ушивање.

Стигла је и полиција, али су се, како тврде ови мештани, нападачи већ раније одвезли својим „бесним аутомобилима“.

-Ти, са стране, они су и насрнули на нас, нису нас тукле наше комшије напредњаци, већ ови што су дошли да сеју страх и да прете. Они су били цео дан ту, сачекивали гласаче и питали их да ли знају за кога треба да гласају, а увече, по окончању бројања листића, и насрнули на нас, каже Бобан Станојевић, заменик председника комисије.

Председник изборне комисије Александар Панић у чију су кући долазили активисти напредњака, тврди да су “малтретирали и узнемиравали” његову породицу.

-Можда је и боље што су они победили, јер да је било другачије, ко зна шта би било са овим људима са друге листе, рекао је Панић.

Сви они тврде и да је десетак дана пред изборе стигао шлепер са 20 тона семенске пшенице која је подељена појединим мештанима Накучана.

– Ја сам видео Дејана Јовановића, директора Електродистрибуције Шабац и одборника СНС, кад је дошао са десетак људи у радним униформама овог предузећа. Поделио им је мајице СНС, они су скинули униформе, обукли мајице и делили пшеницу мештанима, тврди Драган Алимпић.

Појединци су успели и да сниме расподелу пшенице мобилним телефонима.

Међутим, Јовановић, који је био и шеф изборног штаба на овим изборима, је на конференцији за новинаре, на питање о расподели пшенице, одговорио да о томе ништа не зна.

Бобан Бирманчевић, народни посланик СНС из Шапца, је рекао да полиција треба да утврди све околности око инцидента и туче.

Сличне немиле сцене су се десиле и у Мајуру пре пет месеци кад је тим за убеђивање грађана предводио Зоран Милојевић Зеља. Тада су нападнути активисти странке Заједно за Србију и попрскани бибер-спрејом.

(шабацинфо, телепромтер)

Можда ти се свиди

Оставите коментар