Почетна » „Фирма чији запослени су пребијали Новосађане добила посао на изложби Експо 2027“

„Фирма чији запослени су пребијали Новосађане добила посао на изложби Експо 2027“

од Други Пишу
0 коментар

Градски одбор Странке слободе и правде (ССП) Нови Сад саопштио је данас да је фирма која је јула 2022. године била ангажована да „туче грађане“ испред Бановине добила посао у вредности од скоро осам милиона динара на светској изложби Експо 2027 која се организује у Београду.

У саопштењу које потписује председник новосадског одбора ССП Владимир Врсајков, прецизира се да је у питању фирма „ИНТЕРСЕЦ ТЕАМ ДОО НОВИ САД“, која је добила посао консултантских услуга у области „контроле кретања масе и обезбеђења“.

„То је иста она фирма чији су запосленици 21. јула 2022. године пребијали активисте у пролазу између зграде Покрајинске владе Војводине и Скупштине АПВ-а на скупу који је одржан поводом Усвајања генералног урбанистичког плана“, навео је Врсајков.

Додао је да је том приликом поднето више кривичних пријава које се гоне по службеној дужности и то за кривично дело злостављање и мучење, противправно лишење слободе, насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу и злоупотреба службеног положаја.

„Упркос недвосмисленим доказима – кривичне пријаве нису имале за последицу осуду у кривичном поступку. ИНТЕРСЕЦ је наставио да послује са успехом и као награду за верност, добија фиктивне послове од стране органа јавне власти“, казао је Врсајков.

Vladimir Vrsajkov, Foto: Danas/A. L.

Бета/нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар