Почетна » Физиотерапеут на челу ПИО Фонда се свађа са карикатуром: Позвао надлежне да казне Данас

Физиотерапеут на челу ПИО Фонда се свађа са карикатуром: Позвао надлежне да казне Данас

од Други Пишу
0 коментар

Вређање од стране опозиције добија нове размере, а и мете. Овог пута уз председника Александра Вучића и његову породицу дрзнули су се да таргетирају и премијерку Ану Брнабић, објавио је на свом Инстаграм налогу директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) и члан Главног одбора Српске напредне странке Реља Огњеновић.

„Док ми на жене гледамо као на стубове друштва и дајемо им све више простора у парламенту, они их приказују као псе“, написао је Огњеновић, реагујући на карикатуру коју је у уторак објавио лист Данас

 

„Вређајући наше мајке, жене, сестре, директно вређају нашу земљу и систем. Ништа тим душебрижницима није свето. Очито су изгубили и конце и конопце у својим рукама схвативши да им вербални и невербални напади на председника и његову породицу нису донели поене код њихових наредбодаваца“, навео је Огњеновић у својој објави.

„Немају мере у извршењу наређења ни начин да се боре. Не знају чиме, јер ни памети немају већ само жељу и вољу да седну у фотељу. А та жеља помутила им је здрав разум и моћ расуђивања. Позивам зато све надлежне органе да коначно стану на пут оваквим будалаштинама, да казне сваку врсту вређања и блаћења било чијег образа и части. За сваку осуду мора да буде овакво и свако слично понашање и да се више никада не понови. Станимо на пут омаловажавању и вређању!“, поручио је председник Месног одбора СНС Бањица.

Ко је млади напредњак
Огњеновић, један од младих кадрова Српске напредне странке, раније је био заменик директора ПИО фонда, а у јавности је постао познат када је постао члан Већа за саобраћај општине Вождовац, упркос томе што његова стручна спрема (физиотерапеут) нема додирне тачке са поменутим послом.

На то место постављен је 2014, када је имао 24 године, а као образложење за ову одлуку општина Вождовац је на сајту навела да је он имао искуство пописивача 2011. године и да је два пута по три месеца стажирао у специјалној болници за рехабилитацију и Заводу за заштиту радника МУП-а.

Огњеновић убрзо након тога постаје и члан већа општине Вождовац, а 2015. стиче звање „дипломираног економисте“ тако што завршава Високу школу за пословну економију и предузетништво. Огњеновић је иначе, док су се грађани Србије борили са епидемијом коронавируса и ванредним стањем, испред ПИО фонда потписао уговор вредан 180 милиона динара са фирмом Асеко, чији је један од директора брат премијерке Ане Брнабић.

Реља Огњеновић од кад је преузео Пио Фонд:

Крсто Јањушевић, напредњак из Прибоја који распушта локалне одборе у југозападној Србији и бира њихове поверенике, именован је за државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, такође решењем Владе Србије које је донето 15. децембра.

Поред тога што „ведри и облачи“ у овом делу земље, Јањушевић је у жижу јавности доспео и у мају ове године када ТВ Миx из Краљева није добила средства на медијском конкурсу. Како је једна од новинарки ове телевизије испричала тада за Цензоловку, Јањушевића сматра директно одговорним, будући да је раније захтевао уклањање једне емисије, те у разговору с њом рекао да он одлучује о расподели средстава на конкурсу.

Иначе је од 2016. године био народни посланик у три сазива Народне скупштине, а мандат му је престао именовањем на нову дужност.

Instagram/relja.ognjenovic

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар