Почетна » Формиран Српски државотворни блок

Формиран Српски државотворни блок

од Други Пишу
0 коментар

Српски државотворни блок позива на национално окупљање, креће нови српски политички талас

Народу Србије, српском народу у региону и расејању, и српској јавности уопште, желимо данас да дамо на знање, да је озваничено формирање српског државотворног блока. А основна визија српског државотворног блока је национално окупљање.

Зато желим да вас обавестим да је овим савезом и формално почело велико национално окупљање патриотских снага Србије.

Србија је данас земља специфичног статуса и положаја. Њен суверенитет и спољна политика су готово предати Европској унији, а да апсурд буде потпун – Србија још увек није чланица ЕУ нити је извесно да ће то икада и бити. У преводу, о нама се одлучује тамо где нас нема. О нашој политици одлучују они који нас не желе, али који рачунају на нас, на наше ресурсе, могућности и послушност.

Привредни потенцијали Србије доведени су у зависан положај, због чега нам се поручује, да и од најмањег ветра са запада, наше економске гране треба да се тресу од страха.

Над српским природним богатствима надвијају се сенке сумњивих иностраних фирми, па је народ у неким местима по Србији дословце доведен у ситуацију да се бори за земљу, воду, ваздух и шуме.

Образовни систем али и читав вредности поредак изложен је разним утицајима либералне декаденције чији је центар у Бриселу. Срби на Косову и Метохији данас су најугроженија етничка група у Европи, због терора параполицијске хунте коју предводи Аљбин Курти. Срби у Републици Српској на жестоком су удару владајућих структура из Немачке, док се Србима у Црној Гори са истих адреса поново онемогућава да учествују у процесу одлучивања. Да је спољна политика Србије доживела пораз, посредно је признато и са највиших државних нивоа Србије.

За то време, медији одани режиму СНС – СПС, укидају дијалог са грађанима и опозицијом, и упорно инсистирају на обрасцу пропаганде који је користио Мило Ђукановић, а према којем се држава поистовећује са једном политичком странком или једним владаром.

Због свега тога, данас проглашавамо општу политичку мобилизацију свих државотворних и патриотских снага.

У име српског државотворног блока који чине Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и угледни српски интелектуалци, упућујем позив на национално окупљање коалицији НАДА коју чине Нови ДСС и Покрет за обнову Краљевине Србије, али и другим политички сродним организацијама у парламенту и ван њега.

Верујемо да је национално окупљање највиши израз националне одговорности према изазовима државе и потребама народа. Политичка криза изнутра, и политички потисак споља налажу формирање широког политичког фронта за одбрану и спас Србије.

Удружене државотворне снаге су једине које могу покренути националну обнову и вратити суверенитет у руке народа.

Сви они који се залажу за одбрану територијалног интегритета државе, одбацивање бриселског ултиматума, преиспитивање штетних споразума са ЕУ, сви који желе обнову традиционалног система вредности, посебно у сектору образовања, јачање домаће привреде, очување природних ресурса од штетних приватизација, као и за права Срба у региону, а желе промену власти, идејно припадају орбити националног окупљања.

Национално окупљање није само још један пуки, предизборни опозициони одговор на власт, већ је и одговор на други пол опозиције који је дуго времена оптерећен превеликим утицајем званичног Брисела и Берлина. Зато данас можемо да констатујемо, да алтернатива овој власти више није бриселска, већ аутентична српска опозиција.

Време је за смену генерација и нови српски политички талас.

Истакла је Милица Ђурђевић Стаменковски

Можда ти се свиди

Оставите коментар