Почетна » ФОТО: Пајтић умало да добије батине на годишњицу ДС-а

ФОТО: Пајтић умало да добије батине на годишњицу ДС-а

од admin
0 коментар

Демократска странка данас је у Новом Саду обежила 25 година од оснивања, лидер странке Бојан Пајтић рекао је да је то прилика да ДС покаже неслагање с политиком Александра Вучића, оцењујући је као погубну за Србију, а скуп је повремено био на ивици инцидента.

Он је нагласио да је актуелна влада задужила Србију за три месеца ове године више него све владе заједно у периоду од 2000. до 2012. године.

Јавни дуг Србије од децембра 2000. до средине 2012. порастао је за 1,3 милијарде евра, а само од јануара до марта ове године јавни дуг је увећан за 1,6 милијарди, односно за 300 милиона више него у целом периоду од 2000. до 2012., рекао је Пајтић.

На почетку обраћања медијима, Пајтић није желео да на питање новинара прокоментарише текст објављен у данашњем броју једног дневног листа, да је ДС оштетио Развојну банку Војводине.

Пајтић је рекао да текст није видео и затражио од сарадника да му припреме наведени текст, а нешто касније је рекао да је од РБВ „узет кредит под неповољним условима“ и да мисли да то „може бити само позитивно“.

Иначе, скуп је повремено био на ивици инцидента, јер се осим присталица и чланова ДС, на Тргу слободе окупило и више грађана који се, како се могло закључити према њиховим ставовима, не слажу са политиком те странке, па је дошло до међусобних вербалних провокација и увреда.

Интервенисала је и полиција, која је спречила да дође до физичког сукоба.

ДС је одмах по завршетку скупа издала саопштење за јавност у коме је оптужила Српску напреду странку да је организовала своје чланове и присталице да „растуре скуп ДС-а у центру Новог Сада“.

Митинзи СНС и ДС истог дана?

Председник Демократске странке Бојан Пајтић најавио је за 25. април у Београду велики митинг те странке против актуелног режима.
Занимљиво је да ће митинг бити одржан истог дана када је СНС планирала митинг у Новом Саду.
– Митингом ДС жели да покаже да не прихвата отимање имовине и да не прихвата социјалну и медијску угроженост грађана од стране режима Александра Вучић, рекао Пајтић.
Он је навео да напредњаци митинг у Новом Саду 25. априла организују да би, како је казао „тобоже славили годишњицу републичке владе“, и додао да је „републичка влада по последњој провери била на адреси у Београду“.
– Данас смо сведоци да актуелни режим и физички угрожава своје политичке противнике, јер шаље своје батинаше на скупове политичких неистомишљеника и због тога ћемо организовати митинг да покажемо да се са тим не слажемо, казао је Пајтић.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар