Почетна » Гајић и Павловић: СНС створио мафију и преузео са њом све безбедносне структуре

Гајић и Павловић: СНС створио мафију и преузео са њом све безбедносне структуре

од admin
0 коментар

 

„Београд данас има највише мафијашких убистава у Европи. У последњих девет година, од када је СНС на власти, догодило се више од 100 мафијашких убистава, од којих су само три или четири добила судски епилог. У 2018. години, од 29 мафијашких убистава у Србији, у Београду се догодило чак 21 убиство“, рекао је Павловић на конференцији за новинаре испред Сава центра, где је одржана седница Скупштине Београда.

Градски парламент је разматрао безбесносну ситуацију у главном граду, а седници је присуствовао и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Безбедносна ситуација у Београду мора да се промени, али то не може да учини министар унутрашњих послова Александар Вулин, који не може да докаже порекло стана и који је био промотер ’Јовањице’, за коју се испоставило да је највеће фарме наркотика у Европи“, рекао је Павловић, који је одборник Народне странке у Скупштини Београда.

„Потребне су суштинске промене, а то значи да председник Србије Александар Вучић и његов СНС буду послати у политичку историју“, истакао је Павловић.

Павловић је додао да су у току „свађа унутар власти и покушаји да једни другима припишу сарадњу са кланом који су сами створили за сопствене потребе и интересе – да заплаше грађане на изборима, да руше у Савамали, праве нереде на протестима опозиције…“.

„Истовремено, МУП у својим обраћањима јавности спинује информације, јер је према њима у 2019. години било 197 кривичних дела против живота и тела, а према подацима Републичког завода за статистику тих кривичних дела је било чак 3.504“, рекао је Павловић.

Гајић, који је председник Правног савета Народне странке, рекао је да је руководилац полиграфа у полицији рођени брат шефа Вучићевог кабинета.

„То доста говори о аутентичности и веродостојности полиграфа и најавама Вучића како ће он да се подвргне полиграфу. Предлажем му, ако је тако храбар, да буде сведок у тим кривичним поступцима у којима би одбрана могла да га предложи, па да га испитају тужилаштво, адвокати и суд и да видимо како ће проћи то испитивање, а полиграф је средство којим се само обмањује јавност“, рекоа је Гајић.

Гајић је навео да је Вулин „контаминиран афером Јовањица“ и да је због тога и премештен да буде министар унутрашњих послова, како тај случај не би био разрешен до краја.

„Крушик, Јовањица и афера прислушкивања су један предмет јер их везује учешће представника власти“, рекао је Гајић.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар