Почетна » Гајић: Искази Беливука и Миљковића су докази које тужилаштво мора да провери

Гајић: Искази Беливука и Миљковића су докази које тужилаштво мора да провери

од admin
0 коментар

 

„Вучић и Вулин се спрдају са државом, јер мисле да могу све, и бране се трагикомично најавама одласка на полиграф и подношењем кривичних пријава против самих себе, што је кривично дело ометање правде. Они ће, међутим, сигурно одговарати и правда ће их стићи, ово им неће бити заборављено, јер је реч о најтежим кривичним делима. Они су мафија, нису власт, него права мафија“, рекао је Гајић телевизији Н1.

„Беливук и Миљковић су говорили о пружању међусобних услуга и у то су умешали председника државе и министра унутрашњих послова. Повезаност криминалних група и извршне власти је дефиниција организованог криминала, а ми имамо и Тужилаштво за организовани криминал и Посебно одељење Вишег суда у Београду за организовани криминал (Специјални суд) који, од када су основани 2002. или 2003. године, немају ниједан предмет у којем се судило мафији и власти“, додао је Гајић.

Медији су објавили да су Беливук и Миљковић у исказу пред тужилаштвом говорили о везама са Вучићем и Вулином и да су се са њима лично виђали.

„Искази Беливука и Миљковића нису заштићени и може да их објави свако ко дође у њихов посед. Проблематично је, међутим, када Вучић и Вулин објављују фотографије из поступка, јер њих двојица нису странке у поступку, а тим објављивањем компромитују истрагу и цео поступак“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је градоначелник Новог Сада, адвокат Милош Вучевић, поднео пријаву против Вучића и Вулина Републичком тужилаштву, које није адреса за подношење кривичних пријава, јер власт хоће да буде сигурна да ће та пријава што пре бити одбачена, како би то могла да користи у својој пропаганди и да тако доказује да нема повезаности са Беливовим кланом.

„Вучевић је адвокат и позивам председника Адвокатске коморе Војводине Владимира Бељанског да комора размисли да ли је Вучевић достојан да се бави адвокатуром када више не буде градоначелник Новог Сада. Њега адвокатски кодекс обавезује да не ради овакве ствари. Он је свестан да је лажно пријавио Вучића и Вулина, а значајније је што је почињено кривично дело ометање правде, јер је реч о високим државним функионерима који ометају судски поступак“, рекао је Гајић.

Гајић је рекао да је Вулин „прилично споран, јер против њега постоји много доказа“.

„Док је Вулин био министар рада, у службеном возилу Министарства рада, пронађена је дрога. Вулин је био чест гост на ’Јовањици’, где је нађено 6,5 тона дроге. Шефови организоване криминалне групе Беливук и Миљковић га прозивају као свог сарадника и као некога с ким имају контакт и размењују услуге“, навео је Гајић.

Гајић је додао да је Министарство одбране, док је Вулин био министар, поставило три члана Надзорног одбора „Крушика“, и да су три члана одговорна за „криминално понашање у вези са трговином оружјем“.

„Ту је и случај са тетком која је Вулину платила стан“, рекао је Гајић.

Гајић је, поводом Вучићеве најаве да ће се подвргнути полиграфском испитивању, подсетио да полиграф није доказ у кривичном поступку и да служи пре свега за унутрашњи рад у полицији.

„Када се сумња да се неки полицајац бави нечасним радњама, онда му шеф каже да седне на полиграф“, рекао је Гајић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар