Почетна » Гајић: Ко финансира Ћуту и каква је улога грађевинског предатора Галенса

Гајић: Ко финансира Ћуту и каква је улога грађевинског предатора Галенса

од admin
0 коментар

 

„Јовановић је сам говорио да одлично познаје новосадског грађевинског предатора, власника фирме ’Галенс’ Небојшу Петрића. То је веома чудно. Како баш ’Галенс’“, упитао је Гајић у емисији телевизије „Нова С“ у којој је учествовао са Јовановићем.

„Ми знамо много, постоје занимљиви детаљи, и видећемо како ће се ствари развијати у односима унутар опозиције, тако да ћемо за сада остати на ономе што смо до сада рекли“, навео је Гајић.

Гајић је, поводом противљења Јовановића да на еколошком скупу, одржаном у суботу, 11. септембра, говори потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, истакао да Јовановић покушава да „отме тему“ екологије и заштите животне средине.

„То му нећемо дозволити. Екологија није питање којим се ексклузивно бави Јовановић и грађани не би требало да се деле око екологије. Није проблем Алексић, али мислим да је реч о чистој дискриминацији, јер нису позвани ни други релевантни борци за екологију и против уништавања животне средине“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да функционери Народне странке нису први напали Јовановића, него су реаговали на његове нападе на опозицију.

„Јовановић каже да су га напали председник и потпредседник Народне странке Вук Јеремић и Синиша Ковачевић, а он је онда позвао потпредседника Народне странке Здравка Поноша. То није логично“, рекао је Гајић, и додао да није постојао никакав организовани напад на Јовановића, него реаговања на оно што је он изговарао.

Гајић је подсетио да су се 23 организације оградиле од Јовановића, кога су назвале „самозваним еколошким лидером“.

„Скуп у суботу би можда и био еколошки протест да се на њему није одиграла кампања неких политичких странака, што је у реду, али немојте онда да се скривате и да говорите да скуп нема везе са политиком“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да суботњи скуп „није довољно успео“ и да је могао да буде много већи и много јачи.

„Био је то антиполитички скуп, што је мантра коју је увео режим, као ’само немојте да има везе са политиком’, а то заправо значи ’немој да имаш везе са опозицијом“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да „поштује ангажман“ Јовановића на Старој планини, где се бори против градње малих хидроелектрана, али да „није нашао везу“ еколошких проблема и опозиционих странака које је помињао Јовановић.

Председник Правног савета Народне странке оценио је да грађани Србије „не разумеју у каквој држави живе и каква мафијашка хоботница управља државом“.

„Један од амбасадора најутицајнијих сила на свету нам у неформалним разговорима поручује да не губимо енергију на Рио Тинто јер не можемо да урадимо ништа. Иде се на систем свршеног посла“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар