Почетна » Гајић: На београдске изборе излазимо на листи „Народна листа – кључ за победу – Народна странка – Нова Србија – Покрет Живим за Србију“

Гајић: На београдске изборе излазимо на листи „Народна листа – кључ за победу – Народна странка – Нова Србија – Покрет Живим за Србију“

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да ће Народна странка на београдским изборима наступити на листи „„Народна листа – кључ за победу – Народна странка – Нова Србија – Покрет Живим за Србију“ и да у централним и приградским општинама Београда почиње прикупљање потписа подршке грађана тој листи.

„Чекали смо Двери, али они су, нажалост, у ситуацији да нису у стању да донесу одлуку, чекали су да ли ће бити бојкот, да ли ће Нови ДСС да иде на изборе, то им је био приоритет. На крају не знам шта ће они да раде, ми не можемо више никога да чекамо и крећемо у прикупљање потписа да бисмо могли да изађемо на изборе. Надам се да ћемо са Дверима сарађивати на локалним изборима у Србији, као и стратешки у будућности“, рекао је Гајић за канал Србин инфо.

Гајић је поводом измена Закона о локалним изборима и спајању београдских избора са локалним изборима широм Србије, о којем би данас требало да расправља Скупштина Србије, цитирао назив некада популарне америчке телевизијске емисије „Тражили сте, гледајте“ (Yоу аскед фор ит), и додао да спајање избора није у интересу опозиције.

„Намеће се здраворазумско питање за кога раде они који износе предлоге у корист власти? Недоследност прозападне опозиције ће изазвати апстиненцију бирача, која у Београду може да доведе до победе СНС-а. Реч је о перманентном и константном давању политичких аутоголова које прозападна опозиција сама себи забија“, рекао је Гајић.

„Захтев за спајање избора је потпуно неразуман са становишта опозиције и власт га је, наравно, прихватила али пошто је прво потрошила много времена опозицији да се припреми за изборе. Спајање избора је веома лоше за опозицију, што су јасно показали децембарски избори, и то одговара СНС-у јер је велика странка док опозиција не може да прати истовремено одржавање избора у 90 општина и градова“, додао је Гајић.

Гајић је навео да ће измене Закона о локалним изборима омогућити скраћивање мандата локалних самоуправа за чак 150 дана, односно за пет месеци, а рок за изборну кампању биће скраћен на свега 30 дана.

„То ће, нажалост, важити и за будуће локалне изборе и таква кампања ће ометати опозицију, што није у интересу демократије али папир трпи све“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар