Почетна » Гајић: Народна странка од понедељка скупља потписе за београдске и локалне изборе

Гајић: Народна странка од понедељка скупља потписе за београдске и локалне изборе

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да ће Народна странка у понедељак почети прикупљање потписа подршке грађана листама кандидата на београдским изборима и локалним изборима широм Србије.

„За београдске изборе имамо договор са Новом Србијом Велимира Илића и Покретом ’Живим за Србију’ Јоване Стојковић. Отворили смо врата и за Двери и још неке странке и организације. Све ће бити познато до понедељка. Одбори Народне странке широм Србије имају потпуну слободу склапања коалиција за локалне изборе“, рекао је Гајић телевизији Прва.

Гајић је поводом распада коалиције Србија против насиља упитао „ко је сада права опозиција“.

„До сада су из те дојучерашње коалиције арогантно и без покрића тврдили издавали ’аусвајсе’ да ли је неко опозиција или није и тврдили су да права опозиција неће ићи на изборе. Сада су се поцепали и један део те коалиције иде на изборе. Јесу ли они сада права опозиција или нису“, рекао је Гајић.

„Никада ни секунд нисам био на власти и сада ће мене председник ССП Драган Ђилас да прозива да ли сам опозиција или нисам, а он је у два мандата био градоначелник уз подршку СПС-а и председник Кошаркашког савеза Србије уз директну подршку председника Србије Александра Вучића“, додао је Гајић.

Гајић је навео да би сукоби унутар прозападне опозиције могли да отерају у апстиненцију бираче који желе промене.

„Губи се време од кампање за београдске изборе и о београдским темама се уопште не говори, две трећине кампање ће проћи у расправи која нема никаквог смисла. Реч је политичкој и правној рашомонијади“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је спајање београдских избора и локалних избора широм Србије довело опозицију у „колосално лошу ситуацију“ и то на њен захтев.

„Опозицији би било много лакше да су београдски избори одвојени, јер нема инфраструктуру нити организацију да испрати истовремено београдске изборе и изборе у 90 општина“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да Народна странка апсолутно подржава мисију бившег председника те странке Вука Јеремића у вези са резолуцијом УН о геноциду.

„Јеремићу људи замерају највише због њихове сујете, јер не постоји компетентнији, искуснији и дипломатски вештији човек од њега за ту ствар. Јеремић има контакте, знање и вештине. Ситуација је тешка за Србију. Спонзори те резолуције су државе које су у прошлости починиле геноциде, а против Србије се више од 30 година води кампања о ’српској кривици’ и ту кампању спонзоришу неке од најмоћнијих држава света“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар