Почетна » Гајић: Нећемо одустати од Косова и Метохије без обзира колико Срба тамо живело

Гајић: Нећемо одустати од Косова и Метохије без обзира колико Срба тамо живело

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за председника Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да „Србија неће одустати без обзира да ли на Косову и Метохији има 100.000 Срба или нема ниједног Србина“.

„Илузија је да ћемо нешто постићи ако не заузмемо као народ одлучан и одговоран став који се заснива на правним аргументима из којих се извлаче закључци који су неминовни. То што друга страна не признаје правне чињенице није проблем Србије. То је њихов проблем“, рекао је Гајић.

„Ми имамо то историјско искуство. По овом питању Србији је потребан национални консензус. Зато је Народна странка предлагала референдум као могућност демократског опредељења грађана“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да се укидањем динара на Косову и Метохији наставља са правним насиљем уз сагласност „међународне заједнице којој је кршење међународног права постало правило понашања“.

„Србија мора да одбаци „француско-немачки“ план за независност Косова и Метохије и његове анексе. Србија мора да изађе из Бриселског споразума и да прогласи окупацију дела своје међународно признате територије. Стекли су се сви после континуираног кршења Повеље УН, Резолуције 1244 УН и свих потоњих писаних и неписаних споразума“, рекао је Гајић.

„Корак по корак, са јасним циљем. Онда да изменимо Устав и као некада Немачка утврдимо као уставну обавезу реинтеграцију своје територије. Па нека буде за сто година. Дочекаћемо ако верујемо у себе. Да ли ће то да нас кошта? Хоће, али и треба да нас кошта, Косово и Метохија је у питању, а самим тим и ми смо у питању“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар