Почетна » Гајић: Нема борбе против мафије, него постоје обрачуни против конкуренције

Гајић: Нема борбе против мафије, него постоје обрачуни против конкуренције

од admin
0 коментар

 

„Претпостављам да је група Вељка Беливука прешла границе до које је власт могла да трпи. Прилично су компликоване све те њихове везе“, рекао је Гајић у интервјуу за портал Нова.рс.

Гајић је додао да се чини да је дошло до озбиљних потреса унутар владајуће странке.

„Када некога ко је из врха режимске структуре нападају ’Курир’ и ’Ало’, то је најбољи знак да се тај човек сада третира као отпадник. Србија је дефакто једнопартијска држава, а у једнопартијским државама једини потреси који могу да заљуљају власт јесу међусобни сукоби“, рекао је Гајић.

Упитан о положају његовог брањеника, узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића и зашто још није подигнута оптужница против њега, Гајић је одговорио да је тај поступак „у стању хибернације“.

„Мени се чини да је власт зажалила због тог поступка. Имам информације да криминалистичка полиција проверава пословање ’Крушика’. Могуће је и да режиму сада то одговара због обрачуна унутар СНС. Што се мене тиче, ми спокојно чекамо евентуално суђење. Биће интересантно да шира јавност буде упозната са државним криминалом у вези са ’Крушиком’ и уопште када је у питању трговина оружјем“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да су „Крушик“, „Јовањица“, афера „прислушкивање“ и случај „навијачи“ један предмет у кривично правном смислу.

„Извор сваког криминала је државна власт. У то немам никакве сумње“, рекао је Гајић.

На питање ко су организатори „Јовањице“ и да ли мисли да тужилаштво „има капацитета“ да подигне оптужницу „Јовањица 3“, Гајић је одговорио да је власник „Јовањице“ и првооптужени за производњу марихуане Предраг Колувија „само обичан члан групе, а главни шефови су изван поступка“.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар