Почетна » Гајић: Нема доказа да је Милован Бркић крив, његова изјава је фигуративна

Гајић: Нема доказа да је Милован Бркић крив, његова изјава је фигуративна

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да тужилаштво ни у поновљеном поступку не може да докаже кривицу и умишљај уредника магазина „Таблоид“ Милована Бркића за извршење кривичног дела „позив на насилно рушење уставног поретка и свргавање председника Србије“.

„Да ли би стварно постојала опасност по уставни поредак и по председника Србије да га насилно сруши један новинар као што је Милован Бркић? Бркић је на данашњем суђењу објаснио да је његова изјава фигуративна“, рекао је Гајић телевизији Нова С испред Палате правде, где је данас почело поновљено суђење Бркићу.

Бркић је 8. маја 2023. године рекао да „изгледа да ће млади људи морати пушкама да реше судбину Србије“, потом је ухапшен и у притвору је био осам месеци.

Првостепено је осуђен на годину и два месеца затвора али је Апелациони суд у Београду ту пресуду укинуо и вратио је на поновно суђење, које је данас почело.

После протеста испред Скупштине Београда у децембру прошле године више грађана је оптужено за насилно рушење уставног поретка и неки од њих су постигли нагодбу са тужилаштвом и признали кривицу у замену за новчану казну.

„Људи се уплаше и то им се чини као лакши начин да се извуку из непријатне ситуације. Кривични поступак је сам по себи непријатан, људи се боје, што је разумљиво, али требало би да се бране, а поготово да се бране од бесмислених оптужби. Све су то случајеви у којима је реч о вербалном деликту“, рекао је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар