Почетна » Гајић: Односи са ЕУ свели се на два питања – признање Косова и Метохије и дозвола за пројекат Јадар

Гајић: Односи са ЕУ свели се на два питања – признање Косова и Метохије и дозвола за пројекат Јадар

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да се „понуда“ Европске уније свела на намеру да се од „Србије направи Конго“ отварањем рудника литијума и да Србија пристане на отимање Косова и Метохије.

„Од целе приче о владавини права, људским правима, безбедности… остале су само две ствари – да нам одузму део територије, Косово и Метохију, и да се копа литијум да би у Европској унији живели у чистијој средини. Не би нас примили у ЕУ ни када бисмо пристали да Рио Тинто копа литијум у Србији ни када би Србија признала ’Косово’ као независну државу. ЕУ никада није ни имала намеру да нас прими“, рекао је Гајић телевизији Информер.

„Све се свело на мотивацију великих сила да пљачкају све остале и та мотивација постоји кроз целу историју. Не верујем више у западне демократије јер државе Запада напуштају концепт традиционалне демократије. Култура отказивања је постала главни ток на Западу и застрашујући је број врхунских америчких интелектуалаца који је изопштен из медија у САД“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да не постоји технологија којом се на „еколошки начин“ може копати литијум.

„Литијум се данас у свету копа у пустињама Аризоне, Чилеа, Кине и Аустралије. Нигде се не копа тамо где живе људи. Нека прво Немци, Холанђани и Чеси, који имају веће резерве литијума од Србије, копају литијум у местима у којима живе, па ћемо да видимо колико ту има екологије и да ли ћемо и ми да копамо“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да само демократска држава може да брани националне интересе.

„Србији је неопходна уставна реформа, а потом и референдум на којем би се грађани изјаснили да ли су за краљевину или републику. Краљевина је укинута силом у комунистичкој револуцији и било би фер да се народ изјасни у каквом уређењу жели да живи и да ли ћемо да капитулирамо по свим питањима или ћемо да пружимо отпор, уложимо новац у образовање и просвету и да се бранимо знањем“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да „опозиција у већини није патриотска, јер када би била патриотска, онда не би могла да буде гажена по истим принципима по којима је Слободан Милошевић газио опозицију“.

„То је принцип по којем људи на власти себе представљају као највеће патриоте, а онда за свог главног противника прогласе неког ко им сам пружа прилику да га оптужују да је страни плаћеник и издајник, јер такав противник никада не може да победи на изборима“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар