Почетна » Гајић: Спајање избора одговара једино режиму, а део опозиције баш то тражи

Гајић: Спајање избора одговара једино режиму, а део опозиције баш то тражи

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је погрешан захтев дела опозиције, која је потписала споразум о сарадњи, да се истовремено одрже ванредни београдски и парламентарни избори, јер „спајање избора иде у корист једино режиму“, којем неке опозиционе странке баш то предлажу.

Гајић је данашњем „Блицу“ рекао ће Народна странка одлучити „да ли ће и у коју предизборну коалицију ући“.

„Сада је већ јасно да ће бити избора какве је тражио део опозиције. Што се нас тиче, на локалу можемо да идемо у једној колони, јер на том нивоу нису примарне националне теме и политичке разлике које имамо између странака“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да Народну странку потпредседник део опозиције који је потписао “Договор за победу” није уопште позвао да разговара о том документу.

„На последњем састанку организатора протеста били су присутни Стефан Јовановић и Марина Липовац Танасковић и од њих је тражено да се Народна странка огради од оног што је Синиша Ковачевић рекао о протестима у интервјуу за НИН. То нисмо хтели да урадимо. Прво, зато што се сви слажемо са том изјавом, а друго чак и кад се не бисмо слагали са њим ми се не би оградили од његове изјаве. У нашој странци је слобода мишљења универзално право“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је Народна странка од првог дана учествовала у организацији протеста “Србија против насиља”.

„Када се догодила трагедија у Основној школи ’Владислав Рибникар’ идеја да народ изађе на улице потекла је управо од Синише Ковачевића који је позвао Срђана Миливојевића и Мирослава Алексића и предложио им да поведемо грађане напоље. Наша идеја је била да протест добије шири политички смисао, да се укључе и ванпарламентарне странке као што су Тадићев СДС, Поношево “Срце” и ДЈБ, међутим остали организатори протеста нису хтели ни да чују за то“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да нису јасни садашњи захтеви дела опозиције која је потписала “Договор за победу”.

„Од тога да не одустају од захтева и не желе ни по коју цену на изборе стигли су до тога да желе изборе одмах и да хоће да испуне захтеве после избора. Нисам толико глуп да бих схватио њихову политичку креативу“, рекао је Гајић.

„Мислим да се сада стварно ради о лешинарењу и да неће завршити добро за оне који то раде. Једна од највећих неистина је да су они једина опозиција. Тако је било и са Уједињеним за победу Србије, па је та листа добила 12 одсто гласова“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар