Почетна » Гајић: Врховни тужилац Србије да покрене кривични поступак против Куртија због насиља над Србима

Гајић: Врховни тужилац Србије да покрене кривични поступак против Куртија због насиља над Србима

од Други Пишу
0 коментар

Народна странка предлаже врховном јавном тужиоцу Србије да покрене кривични поступак против такозваног председника такозване владе на такозваном Косову Аљбина Куртија због континуираног насиља које се на делу територије Републике Србије месецима спроводи над Србима и њиховом имовином.

Нема никакве дилеме да је Врховно јавно тужилаштво Србије надлежно да на делу територије Србије делује у правцу откривања и процесуирања појединаца који врше читав низ кривичних дела којима се угрожава физичка безбедност грађана, као и имовина која припада Републици Србији или њеним грађанима.

Аљбин Курти уз прећутну сагласност међународних чинилаца предузима вршењем кривичних дела радње и поступке који имају за циљ насилно протеривање српског становништва са територије Косова и Метохије како би обесмислили напоре Србије да сачува суверенитет над тим делом државне територије.

Народна странка сматра да Србија мора предузимати све мере које су јој на располагању како би спречила још једно етничко чишћење и још један злочин без казне.

Можда ти се свиди

Оставите коментар