Почетна » Гашић ће се борити против злостављања жена, о оставци се не изјашњава

Гашић ће се борити против злостављања жена, о оставци се не изјашњава

од admin
0 коментар

Министар одбране Братислав Гашић поновио је извињење за увреду на рачун новинарке телевизије Б92, и поручио да ће његова мисија од сада бити да се бори против злостављања жена. Није одговорио да ли ће поднети оставку

Министар одбране Братислав Гашић поновио је данас извињење за увреду на рачун новинарке телевизије Б92, истакао да је свестан да у нашем друштву много случајева злостављања жена и поручио да ће његова мисија од сада бити да се против тога бори.

„У друштву имамо превише случајева у којима се према женама не опходимо на фер начин, превише случајева злостављања жена, Веома ми је жао што је мој гест и поступак допринео томе на неки начин и од данас ће моја мисија бити да се борим прптив те ружне приче“, рекао је Гашић на конференцији за медије.

Он је додао да разуме свог пријатеља и премијера АлександраВучића и да нема ниједну реч љутње уперену против њега.

„У потpуности ми је јасно шта стоји иза његове одлуке. На крају крајева сви се ми у СНС боримо за модернију, лепшу, пристојнију и бољу Србију. Ја сам потпредседник СНС и воли СНС и Вучића и учицнићу све да својим радом помогнем својим пријатељима у СНС“, рекао је Гашић.

Упитан да ли ће поднети оставку Гашић није желео да одговори.

„Не могу ни да започнем да објашњавам колико се осрамоћено и згрожено осећам. Немам речи којим бих могао да искажем извињење за своје понашање“, рекао је Гашић.

Он је поновио да се лично извинио новинарки коју је увредио и додао да разуме да оно што је рекао није увредило само њу већ многе грађане Србије, и замолио за опроштај.

„Током моје кратке политичке каријере дао сам све од себе да радим напорно и већину времена употребим зарад добробити земље и народа. Могу само да се надам да ћу у будућности имати прилику да поново служим својој земљи“, закључио је Гашић.

Гашић је у недељу, пре давања изјаве новинарима у Трстенику, рекао да „воли новинарке које лако клекну“, што је наишло на велику осуду јавности и премијера.

Вучић је јуче новинарима рекао да Гашић, после коментара упућеног новинарки Б92, не може да остане министар, јер би то „била лоша порука за све жене“.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар