Почетна Политика УМЕСТО ДА БУДЕ КАЖЊЕН БИЋЕ НАГРАЂЕН Гашић се телепромптовао на место где је плата милионска!

УМЕСТО ДА БУДЕ КАЖЊЕН БИЋЕ НАГРАЂЕН Гашић се телепромптовао на место где је плата милионска!

од admin
0 коментар

Изгледало је да је кажњен и склоњен, изгледало је да су јавност и медији извојевали победу, а заправо ће се Братислав Гашић вратити у великом стилу и све дебело наплатити!

Према информацијама до којих је дошао Еспресо, Гашићу је у новој „расподели карата“ намењено, ни мање ни више, него место директора у Контроли летења Србије и Црне Горе (СМАТСА).

Тако ће човек који је смењен са места министра одбране због срамне изјаве да „воли новинарке које лако клекну“ и којег многи сматрају једним од најодговорних за хеликоптерску несрећу у којој су настрадали припадници Војске, доћи на најпожељнију функцију у Србији.

Разлог за то је астрономска месечна плата која се мери у милионима. Наиме, примања досадашњег првог човека СМАТСА-е Радојице Ровчанина кретала су се од 908.555 до чак 1.027.161 динар!

Фото: Фонет

Будући директор може комотно да очекује слична, па чак и већа примања јер се плате у Контроли лета нису смањивале ни током кризе. Тамо запослени имају просечан доходак од око 300.000 динара, а крајем 2015. примили су и 13. плату, иако је била на снази забрана Владе за сва предузећа чији је држава оснивач.

Када се све то сабере и подвуче црта, постаје јасно да ће улични протести против Гашића и позиви на његову смену убрзо бити обесмишљени. Он је победио и „телепромптовао“ се удобнију фотељу.

(Espreso.rs) Фото: Зорана Јевтић

Можда ти се свиди

Оставите коментар