Почетна » Где је 650.000 чланова СНС, зашто не волонтирају

Где је 650.000 чланова СНС, зашто не волонтирају

од admin
0 коментар

Како је Нова.рс већ писала, упркос тврдњама српских званичника да пакете помоћи старијима у Штарк Арени пакују волонтери, реч је о радницима у Јавних предузећа који су преусмерени са својих радних места да обављају овај посао.

Председник Србије и СНС Александар Вучић позвао је и јуче поново грађане да се пријаве за волонтирање и тиме допринесу борби против коронавируса.

Он је на свом Инстаграм профилу објавио кратак видео који прати причу о дечаку Николи који се пријавио да волонтира, па старије комшије у његовом насељу више не брину за животне намирнице.

Приликом посете Арени, Вучић је рекао да међу волонтерима има глумаца, спортиста, да неки од њих зарађују мало, неки много, али да је реч о великим борцима, а истог дана је на инстаграм налогу “авуциц” позвао грађане да се пријаве за волонтирање.

“Уколико не спадате у ризичну групу, млади сте и здрави, имате слободног времена и желите да помогнете угроженим категоријама становништва сада то можете учинити пријавом на нови јединствени систем за евиденцију волонтера и волонтерки у Републици Србији”, наведено је у Вучићевој објави на инстаграму.

Где су нестали активисти СНС, која према подацима из децембра прошле године броји чак 646.000 чланова што је 9,13 одсто од укупног становништва Србије.

О броју активних напредњака говоре и редови који су формирани по општинским одборима широм земље неколико сати пре почетка прикупљања потписа подршке листи “Александар Вучић – за нашу децу” .

Где су нестали сви ти људи сада када их председник државе и председник странке чију књижицу имају позива да покажу своју хуманост на делу у време пандемије коронавируса?

Одговор смо потражили код потпредседнице СНС Марије Обрадовић која нам је рекла да не може да нам да информацију о томе колико се чланова партије пријавило да волонтира.

“Немам те податке код себе, свакако можете у централи да проверите, тамо постоје центри који се баве тиме. Било би неозбиљно да ја говорим нешто произвољно јер тренутно немам тачан податак”, рекла је Обрадовић за Нова.рс.

Владанка Маловић шефица информативне службе Српске напредне странке није одговорила на питања Нова.рс колико чланова странке тренутно волонтира по Србији.

 

Јасмина Добриловић, Нова.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар