Почетна » ГЛАСАЛИ ИЗ СТРАХА: Велики број демократа се противило уласку у Савез за Србију, али се плашили КАЗНЕ!

ГЛАСАЛИ ИЗ СТРАХА: Велики број демократа се противило уласку у Савез за Србију, али се плашили КАЗНЕ!

од admin
0 коментар

Иако је саопштено да је девет чланова Главног одбора Демократске странке гласало против уласка ове странке у Савез за Србију (СЗС), истина је да знатно већи број демократа није за ово удруживање, али су гласали другачије у страху од одмазде, сазнаје Курир.

Против уласка ДС у СЗС гласали су Драгољуб Мићуновић, Драган Шутановац, Наташа Вучковић, Радослав Милојичић Кена, Гордана Чомић, Мирослав Васин и Вида Огњеновић.

– Против уласка ДС у Савез је велики број чланова ГО ДС. Међутим, кад је дошло до гласања, постигнут је договор да само ових девет најистакнутијих чланова ДС гласају против тога, а да остали не „боду очи“ руководству. Једноставно, ови који су гласали против су „јаки“, народни посланици су и тешко да би се руководство дрзнуло да их на било који начин дисциплинује, док осталима нико не би могао да гарантује да против њих не би повели одмазду – каже извор Курира из ДС.

Шеф демократа Зоран Лутовац није одговарао на поруке овим поводом.

Радослав Милојичић Кена каже да није гласао за сарадњу са СЗС јер је за поштовање и наставак политике ДС од пре 28 година.
– Ако неко жели да мења политику ДС и да нам Ратко Младић буде херој, а не ратни злочинац, онда да се сазове Програмски савет – каже Милојичић.

И Васин каже да је против уласка у Савез јер сматра да демократе не могу бити у истој коалицији с Дверима.

Курир/К.Б.

Можда ти се свиди

Оставите коментар