Почетна » Главни одбор Новог ДСС-а усвојио Декларацију о Сребреници

Главни одбор Новог ДСС-а усвојио Декларацију о Сребреници

од Други Пишу
0 коментар

Главни одбор Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) усвојио је Декларацију о Сребреници којом та странка одбацује тврдње да ратни злочин у Сребреници 1995. године представља злочин геноцида, саопштено је из ове странке.

Нови ДСС је у документу оценио да се правда, помирење и одрживи мир могу остварити „искључиво на темељима историјске истине“ и упозорио да у „актуелним и предстојећим геополитичким околностима, инсистирање на лажи о извршеном геноциду у Сребреници отвара могућност ка даљим притисцима на српски народ на простору целог Балкана и угрожавању његових виталних националних интереса“.

„Тиме што се српском народу намеће кривица за непостојећи геноцид ствара се могући основ за промену изворног Дејтонског споразума, унитаризацију БиХ и последично укидање Републике Српске, што српски народ и Србија, као гарант Дејтонског споразума, не могу да дозволе“, пише у Декларацији усвојеној на седници Главног одбора Новог ДСС у Београду.

Странка је најавила да ће њени и посланици коалиције НАДА наредних дана упутити Скупштини Србије Декларацију о Сребреници, уз спремност на разговоре са свим посланичким групама како би и парламент усвојио тај документ.

Logo/Novi DSS

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар