Почетна » Глишић изјавио да је пет Заветника прешло у СНС, из те странке подсећају – кад

Глишић изјавио да је пет Заветника прешло у СНС, из те странке подсећају – кад

од Други Пишу
0 коментар

Функционер Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да је пет чланова странке „Заветници“ одлучило да пређе у СНС. Он је на конференцији за новинаре рекао да је тим члановима Заветника „доста лажи, обмана и кабадахијског понашања Милице Ђурђевић Стаменковски, као и њеног супруга Стефана“. Иначе, тај прелазак се догодио у октобру. „Ово је њихово друго „учлањење у СНС“, не би ме чудило да буде и неки пут још, можда у предизборној кампањи и кад још буде затребало“, каже Никола Драгићевић из Заветника на ово представљање.

 

А Глишић је претходно новинарима на конференцији рекао:“Оно што је јуче урадила са групом истомишљеника њихову данашњу одлуку учинило је много лакшом и убрзало је“.

У СНС су прешли Стефан Јовановић, одборник у Скупштини Београда, и одборник у Општини Палилула, Марија Вукмировић, одборница у Скупштини Београда и општини Раковица, Бојана Сладојевић, одборница у Општини Палилула, као и народни посланици Душан Стојиљковић и Драган Стојановић.

Глишић је рекао и да Вучић показује државничко држање, јак став и одговорност која за циљ има да се национални интереси до краја испуне и да је он једини председник републике у историји парламентаризма који подноси извештаје Скупштини и који одговара на питања посланика и говори истину народу шта се дешабва и који су изазови пред државом.

„Јуче смо имали прилику да видимо како изгледа кад неко хоће да уради све супротно – да руши националне интересе, да руши борбу за очување КиМ, да руши економски напредак, да руши живот. Јуче смо имали прилику да видимо како изгледа и покушај када се руши Србија у режији Бошка Обрадовића, насилника повратника, јер њему то није први пут, али и Милоша Јовановића и Милице Ђурђевић Стаменковски, нових хероја приштинских медија, али и медија из региона који се дневно баве блаћењем Србије и који се радују свбакој нашој свађи, не успеху, сукобу…“, рекао је функционер СНС.

Стефан Јовановић, који је из Заветника прешао у СНС, тврди да је странка у рукама брачног пара Стаменковски и да је Милица Ђурђевић само „маркетиншка марионета свог супруга Стефана, који самовољно доноси одлуке о будућности странке“.

Милица Ђурђевић, када је потписала проглас за одбрану Косова и Метохије, према оцени Јовановића, „склопила је тиху коалицију са Вуком Јеремићем, Бошком Обрадовићем и Милошем Јовановићем“.

„Србија се не може бранити тако што ће устати Србин на Србина“, рекао је доскорашњи члан Заветника и додао да нови чланови СНС желе да подрже председника Александра Вучића.

„Ти људи отишли из Заветника пре неколико месеци“

Никола Драгићевић из Заветника је појаснио за Н1 да су ти људи напустили пре неколико месеци. „Ми смо и тада покушали да објаснимо јавности да је иза те шараде стоји СНС. што је данас добиило своју потврду, желим да искористим прилику да се СНС захвалим што су нам помогли да очистимо наше редове од тог корова“, рекао је.

Навео је да је ово конкретан пример како се у једном дану постаје од антидржавне позиције до угледног грађанина „у једном систему вредности у којој су моралне вертикале Наташа Јовановић, Бакарец и Миленко Јованов“. „Ово је њихово друго „учлањење у СНС“ не би ме чудило да буде и неки пут још, можда у предизборној кампањи и кад буде затребало. Ово се дешава у моментима великих тензија у друштву и скупштини када се тражи сваки разлог за напад на државотворне опозицију и Заветнике“, додао је.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар