Почетна » Градски одбор Новог ДСС одлучио да ли ће изаћи на изборе у Београду

Градски одбор Новог ДСС одлучио да ли ће изаћи на изборе у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Градски одбор Нове Демократске странке Србије Београд донео је једногласну одлуку на јучерашњем састанку да не учествује на градским и општинским изборима у Београду 2. јуна.

Како се каже у саопштењу Новог ДСС-а, градски одбор ове странке је подржао став председника и Председништва странке и одбио да „учествује у предстојећој фарси, коју владајући режим покушава да представи као слободне изборе“.

„Нови ДСС неће учествовати на назови изборима које је најавила председница Скупштине Ана Брнабић, ни на градским нити на општинским изборима у Београду јер не постоје елементарни услови за њихово фер и поштено одржавање. Власт није показала спремност да испуни захтеве за сређивање бирачког списка и отварање медија, и тиме обезбеди минимум услова за њихово одржавање“, стоји у саопштењу Новог ДСС-а.

У овој странци додају да би „свако учествовање на оваквим назови изборима значило давање легитимитета владајућем режиму и недемократским принципима да злоупотребљавајући институције и медије прекрајају изборну вољу грађана“.

„За Нови ДСС је тако нешто апсолутно неприхватљиво. Догађај предвиђен за 2. јун се у Београду једноставно не може сматрати изборима. Следећи принципијелно своје ставове и начела, које баштинимо више од три деценије, одлучно одбијамо да учествујемо у овој представи која се изводи у режији Александра Вучића и амбасадора САД Кристофера Хила“, закључује се у саопштењу Новог ДСС-а.

Miloš Jovanović, Novi DSS Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар