Почетна » Грбовић (ПСГ): Организатори протеста тражили су да опозиција не учествује у њиховој организацији

Грбовић (ПСГ): Организатори протеста тражили су да опозиција не учествује у њиховој организацији

од Други Пишу
0 коментар

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да су организатори протеста против ископавања литијума експлицитно тражили од опозиције да не учествује у организацији протеста, да не говори на протестним скуповима, да не истиче страначка обележја и пароле и навео да су они „све то испоштовали“.

Грбовић је, у интервјуу за портал Данаса, истакао да ипак, сматра да се без реафирмације политике и без дестигматизације страначког активизма не може доћи до победе сротине хиљада дисциплинованих страначких војника на чијем челу је предатор који се овим послом бави више од 30 година, 24 сата дневно.

Оценио је и да ; хапшење еколошких активиста представља класично застрашивање које је последица вишка самопуздања које је „многим аутократама замагљивало видике и само убрзавало њихов пад“.

„Такође и континуирани напади на цивилно друштво имају двоструки циљ: са једне стране да хомогенизују њихово бирачко тело јер су свесни да теме тровања људи, корупције и криминала и урушавања сигурности погађају и њихове бираче и да није много потребно да неки од њих отказу послушност“, оценио је Грбовић.

„Са друге стране“, додао је Грбович, „врши се и суптилни притисак на међународне донаторе како би они ‘утицали’ на оне организације које се противе пројекту који има званичну подршку ЕУ“.

„Верујем да је то неуспешан покушај“, казао је председник ПСГ.

Pavle Grbović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Бета/нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар